Λάβρος ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, κατά του Economist, εξαιτίας του νέου του εξωφύλλου, που στοχεύει την Τουρκία και τον πρόεδρο** Ερντογάν.**

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 19.01.2023 20:19 Κόλαφος ο Economist κατά του Ερντογάν: «Η επωαζόμενη δικτατορία της Τουρκίας» - Δείτε το εξώφυλλο του περιοδικού

Με ένα κατακόκκινο εξώφυλλο και μία λευκή ημισέλινο (που παραπέμπει στην τουρκική σημαία) και με τίτλο: «Η υφέρπουσα δικτατορία στην Τουρκία», το βρετανικό περιοδικό Economist φιλοξενεί στο νέο του τεύχος «Ένα ειδικό αφιέρωμα στην αυτοκρατορία Ερντογάν».

«Αναβίωση της πνευματικά νωθρής, ανιαρής και σκόπιμα αδαούς απεικόνιση της Τουρκίας»

Ο Φαχρετίν Αλτούν με ανάρτησή του στο twitter κατηγορεί το βρετανικό περιοδικό για φτηνή κραυγαλέα προπαγάνδα με στόχο τον Τούρκο πρόεδρο και τη Δημοκρατία της Τουρκίας.

«Πάλι τα ίδια! Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά νωθρή, ανιαρή και σκόπιμα αδαή απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να αναγγείλουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας αναμασώντας κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα.

Οι εξωφρενικοί τίτλοι και οι προκλητικές εικόνες μπορεί να τους βοηθήσουν να πουλήσουν το λεγόμενο περιοδικό τους, οπότε τους συγχαίρουμε για τις έξυπνες τεχνικές μάρκετινγκ που εφαρμόζουν! Αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι πρόκειται για εντυπωσιακή δημοσιογραφία που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση. Οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι και συντάκτες του Economist προφανώς δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να προσφέρουν αξιοπρεπή δημοσιογραφία για τον αγώνα του λαού μας για τη δημοκρατία μας.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ανεξήγητο και συνεχιζόμενο μίσος τους εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου μας, ο οποίος έχει κερδίσει όλες τις εκλογές στις οποίες συμμετείχε. Αν δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να ερευνήσετε πώς και γιατί το τουρκικό κοινό εμπιστεύεται τον Ερντογάν, γιατί να σας πάρει κανείς στα σοβαρά;!

Η χώρα μας οδεύει προς μια ακόμη προεκλογική περίοδο**, με μια ζωντανή συζήτηση** για το πώς θα λύσουμε τις προκλήσεις μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Economist δεν θα μπει ποτέ στον κόπο να αναφερθεί στο τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία. Θέλω απλώς να προειδοποιήσω τους ανυποψίαστους αναγνώστες για τη θλιβερή κατάστασή τους!».

Here we go again! The Economist recycles its intellectually lazy, dull, and purposefully ignorant depiction of Türkiye. It seems like they feel obligated to announce the end of Turkish democracy through regurgitating cliches, misinformation and blatant propaganda.

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) January 19, 2023

«Η επωαζόμενη δικτατορία της Τουρκίας»

«Η επωαζόμενη δικτατορία της Τουρκίας» είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού** Economist**, στο οποίο απεικονίζεται η τουρκική σημαία με τη μορφή του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα στην ημισέληνο.

Μεταξύ άλλων, στο κύριο άρθρο του, ο Economist αναφέρει πως «η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν **πλησιάζοντας οι εκλογές**θα μπορούσε να ωθήσει αυτό που σήμερα είναι μία βαθιά ελαττωματική δημοκρατία εκτός ορίων, σε μία πλήρη δικτατορία».

4a432a16-f65d-4ff8-a23a-69286a885df6.jpg

Μεταξύ άλλων, στην ανάλυση του περιοδικού αναφέρονται τα εξής:

«Η Τουρκία έχει τις δεύτερες μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε μια ταραχώδη γειτονιά, ειδικά στην καμένη από τον πόλεμο Συρία. Ασκεί αυξανόμενη επιρροή στα δυτικά Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και πρόσφατα στην Αφρική.

Πάνω από όλα, είναι σημαντικός ο ρόλος της στη Μαύρη Θάλασσα και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πέρυσι βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας για να επιτραπεί η αποστολή περισσότερων ουκρανικών σιτηρών σε έναν πεινασμένο κόσμο.

Επομένως, οι ξένοι θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, οι οποίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Πολύ περισσότερο που, υπό τον ολοένα πιο ασταθή πρόεδρό της, η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν πλησιάζοντας οι εκλογές θα μπορούσε να ωθήσει αυτό που σήμερα είναι μία βαθιά ελαττωματική δημοκρατία εκτός ορίων, σε μία πλήρη δικτατορία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ