Την Άνοιξη έρχεται, τον Ιούνιο ξεκινά γεωτρήσεις, το τέταρτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, το Αλπαρσλάν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, «ολοκληρώσαμε την αγορά του νέου μας πλωτού γεωτρύπανου, εξοπλισμένου με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το οποίο είναι 7ης γενιάς. Υπάρχουν μόνο 5 από αυτά τα πλοία στον κόσμο. Είναι ένα από αυτά. Είμαστε όλοι περήφανοι και ενθουσιασμένοι που έχουμε αυτό το πλοίο. Θα κάνουμε πολύ σημαντική δουλειά με αυτό το πλοίο. Την άνοιξη του 2022, αυτό το πλοίο θα συμπεριληφθεί στο στόλο μας και θα ξεκινήσει γεωτρήσεις τον Ιούνιο», είπε, χωρίς να αναφέρει σε ποια θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 17.11.2021 13:38 Αγοράζει και 4ο γεωτρύπανο η Τουρκία – Ερντογάν: «Θα μπορούμε να κάνουμε έρευνες πέρα από τα σύνορά μας»Κόσμος | 19.11.2021 17:35Και το όνομα αυτού, Αλπαρσλάν - Είναι το τέταρτο γεωτρύπανο της ΤουρκίαςΚόσμος | 22.11.2021 13:10Πότε θα φτάσει το 4ο γεωτρύπανο στην Τουρκία - Τι είπε ο Φατίχ Ντονμέζ

Όπως είχε αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος πάντως η πρώτη του αποστολή θα είναι η Μαύρη Θάλασσα, όπου έχει βρεθεί σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου.

Ο Ερντογάν σήμερα το μεσημέρι θα βρίσκεται στη Σμύρνη, στο προπύργιο των κεμαλιστών, για να εγκαινιάσει τις νέες (εργατικές) κατοικίες που κατασκευάστηκαν μέσα σε 1 χρόνο μετά το μεγάλο σεισμό στη Σμύρνη.