Σάλος έχει ξεσπάσει σην Τουρκία μετά την κίνηση του Εκρέμ Ιμάμογλου να αναρτήσει φωτογραφίες στο Twitter, με τον ίδιο να κάνει σκι κοντά στην Ελαγίζ, λίγες μόλις ημέρες μετά τον φονικό σεισμό, που κόστισε τη ζωή σε 41 άτομα.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες του ίδιου και της οικογένειάς του να περνούν ξέγνοιαστες στιγμές κάνοντας σκι κοντά στην Ελαγίζ, καλώντας μάλιστα όλους να επισκεφτούν το μέρο στην επαρχία Erzurum «και να απολαύσουν αυτή την ομορφιά».

Being able to spend a few days with my family during the mid-term break in the beautiful province of #Erzurum has been blissful. #Erzurum has some of the most gorgeous alpine skiing and snowboarding resorts in the world. I invite everyone to pay a visit and enjoy this beauty. pic.twitter.com/0IldIUHFSX

— Ekrem İmamoğlu (International) (@imamoglu_int) January 28, 2020

Ο πρώην επικεφαλής έκδοσης της Cumhuriyet, Murat Sabuncu, είπε ότι η κίνηση του Ιμάμογλου να ανεβάσει φωτογραφίες κάνοντας σκι ήταν λάθος.

Η Haberturk υπενθυμίζει ότι ο Ιμάμογλου είχε πριν από λίγο καιρό υπεραμυνθεί των οικογενειακών τους διακοπών στο Μπόντρουμ κατά τη διάρκεια των πλημμυρών στην Κωνσταντινούπολη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα σταματήσω τις διακοπές μου επειδή κάποιοι με κριτικάρουν. Θα ξεκουράζομαι όποτε θέλω και θα δουλεύω επίσης».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πήγε διακοπές πριν επουλωθούν οι πληγές από τον σεισμό, ανέφερε η εφημερίδα Takvim.

Αλλά και χρήστες των social media στράφηκαν κατά του δημάρχου Κωνσταντινούπολης γράφοντας: «Τι παράξενη αντίληψη που έχεις για τις διακοπές. Οι άνθρωποι πεθαίνουν από πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη και εσύ κάνεις διακοπές. Ένας σεισμός θερίζει ζωές στην Ελαγίζ, όλη η χώρα θρηνεί και εσύ κάνεις πάλι διακοπές…».