Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί τη Λιβύη σε δύο ημέρες, όπως αναφέρουν αραβικά και λιβυκά μέσα ενημέρωσης. Ο Ερντογάν, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Λιβύη τον Σεπτέμβριο του 2011 ως πρωθυπουργός τότε, δέχτηκε τον προσωρινό πρωθυπουργό της χώρας Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά τον Αύγουστο στην Κωνσταντινούπολη.

Συνάντηση Τσαβούσογλου με την Λίβυα ομόλογό του

Στο μεταξύ την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου φτάνει στην Τουρκία η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Νάιλα Μανγκούς για να συναντηθεί με τον ομόλογό της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 06.09.2021 22:16Δένδιας για Λιβύη: Απομάκρυνση ξένων στρατευμάτων και διενέργεια αδιάβλητων εκλογών Δένδιας για Λιβύη: Απομάκρυνση ξένων στρατευμάτων και διενέργεια αδιάβλητων εκλογών

Η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη, αφού η κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης ζήτησε βοήθεια βάσει του τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Η Άγκυρα έχει επίσης στείλει Σύρους μισθοφόρους για να υποστηρίξουν τη λιβυκή κυβέρνηση. Ωστόσο, η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο καλεί όλα τα ξένα στρατεύματα και τους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν τη χώρα, αλλά η Τουρκία λέει ότι η παρουσία των στρατιωτικών της δυνάμεων είναι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας εκπαίδευσης που επιτεύχθηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το Δεκέμβριο θα διεξαχθούν εκλογές στη Λιβύη, προκειμένου να αναδειχθεί μία νέα κυβέρνηση.

Όλες οι ειδήσεις

Δίπλωμα οδήγησης: Στο τιμόνι από τα 17 και αλλαγές στις εξετάσεις - Το νέο νομοσχέδιο

Γλυκά Νερά: Τέλος στα σενάρια - Δεν προέκυψε η εμπλοκή δεύτερου προσώπου στη δολοφονία

Ακσενέρ σε Ερντογάν: «Έχεις άνοια – Αντί να παίζεις μπάσκετ, λύσε Sudoku»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Σοκ στον παγκόσμιο στίβο - Βρέθηκε νεκρή Ολυμπιονίκης του Τόκιο