Τα** τουρκικά ΜΜΕ, με έκτακτη είδηση σήμερα το απόγευμα, κατηγορούν την Ελλάδα ότι άφησε να πεθάνουν 6 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 2 μωρά, 3 παιδιά και 1 γυναίκα στο Αιγαίο**, μετά από απώθηση της βάρκας τους στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Άλλοι 5 άνθρωποι αγνοούνται

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, στις 00:10, μετά την πληροφορία ότι βρισκόταν ομάδα παράτυπων μεταναστών σε σωσίβιες σχεδίες ανοιχτά του Marmaris Kizilburun, 2 σκάφη του (τουρκικού) Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος και συνολικά 66 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από τις 3 σωσίβιες λέμβους που εντοπίστηκαν. Αγνοούνται άλλα 5 άτομα.

Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Οι μετανάστες ξεκίνησαν από την Τρίπολη/Λίβανο στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 με ξύλινη βάρκα μήκους 15 μέτρων για να πάνε στην Ιταλία και ζήτησαν βοήθεια από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας για ανεφοδιασμό. Η βάρκα έφτασε στις ακτές της Ρόδου στις 12 Σεπτεμβρίου 2022. Έγινε γνωστό ότι αφού επιβιβάστηκαν σε σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τους πήραν τα τιμαλφή τους, επιβιβάστηκαν σε συνολικά 4 σωσίβιες σχεδίες σε σημείο κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα και τους άφησαν να τους παρασύρει το ρεύμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ