Στην επικείμενη υπογραφή επικαιροποίησης του Παραρτήματος της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA) Ελλάδας – ΗΠΑ, αναφέρονται δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου στην Τουρκία.

Μερίδα ΜΜΕ παρουσιάζει την είδηση όπως έχει, ενώ άλλα με ιδιαίτερα έντονο τόνο, συνδυάζοντάς την με την πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία και τονίζοντας πως ουσιαστικά στρέφεται κατά της Τουρκίας.

«Νέα κίνηση από την Ελλάδα: Συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά τη Γαλλία» είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Ηurriyet, για τη νέα αμυντική συμφωνία Αθήνας – Ουάσιγκτον. Το δημοσίευμα τονίζει πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ κράτησαν δύο χρόνια, η συμφωνία θα έχει πενταετή διάρκεια και προβλέπει ισχυρή αμερικανική παρουσία στην Κρήτη, στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Άλλα τουρκικά μέσα, όπως το A Haber «βλέπουν» τη νέα αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ως αντιτουρκική, που στόχο έχει… τα «νόμιμα» δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή. «Παραβιάζοντας τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, η Ελλάδα ζητά υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, καθώς και από το ΝΑΤΟ» σχολιάζει το Α Haber, σημειώνοντας πως η χώρα μας μετά την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, θα υπογράψει πενταετή ανανέωση συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας (MDCA) με τις ΗΠΑ. Για «Φόβο της Ελλάδας για την Τουρκία» κάνει λόγο ο τίτλος του δημοσιεύματος, που την οδηγεί σε στρατιωτικές συνεργασίες με Γαλλία και ΗΠΑ.

«Μετά τη Γαλλία, η Ελλάδα εντείνει την στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ. Η νέα αμυντική συμφωνία θα υπογραφεί στις 14 Οκτωβρίου, με παροχή πρόσθετων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ουάσιγκτον» σχολιάζει το 24 TV με σχετικό ρεπορτάζ.

ABD ASKERLERİNE YUNAN TESİSLERİ

Yunanistan, Fransa’nın ardından ABD ile de askeri iş birliğini geliştirmek için adım atıyor. Askeri iş birliği protokolü 14 Ekim’de yenilenecek. ABD’ye ek askeri tesisler sunulacak. pic.twitter.com/6NeJRp4dRt

— 24 TV (@yirmidorttv) October 11, 2021

«Οι ΗΠΑ εγκαθίστανται στην Ελλάδα» γράφει το δίκτυο Veryansin TV, παρουσιάζοντας πληροφορίες για τις περιοχές στην Ελλάδα που πρόκειται ν΄ αναπτυχθούν αμερικανικές δυνάμεις στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αίτηση της Merck στον FDA για άδεια επείγουσας χρήσης του χαπιού κατά της Covid

Λάκης Γαβαλάς: Αυτή είναι η ζωή μου

ΣΕΒ: Αυτά είναι τα 11 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr