Μετά το αποτυχημένο λόγω βροχόπτωσης πικ νικ του Ταγίπ Ερντογάν στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις διεργασίες για άνοιγμα της πόλης που παραμένει αποκλεισμένη από το 1974.

Σύμφωνα με tweet του τουρκικού υπουργείου άμυνας, γίνεται αεροφωτογράφιση με drones για σκοπούς μελετών. Οι μελέτες για την περιοχή έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου, με στόχο να εξεταστεί ο τρόπος αποκατάστασης της πόλης.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin talebi üzerine, Maraş Bölgesindeki envanter çalışmalarının daha sağlıklı yapılabilmesi için Millî Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü tarafından fotogrametrik olarak teçhiz edilmiş mini İHA ile havadan fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. pic.twitter.com/LPYlWl4iVa

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 19, 2020

Τα περισσότερα κτίρια έχουν λεηλατηθεί και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Κάποια ήδη έχουν καταρρεύσει και όσα στέκουν ακόμα έχουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως δεν μπορούν να αποκατασταθούν και θα απαιτηθεί κατεδάφιση τους.

Η χαρτογράφηση με drones εξοπλισμένα με ειδικές κάμερες γίνεται από το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας μετά από «παράκληση» του ψευδοκράτους. Ωστόσο η περιοχή από το 1974 ελέγχεται αποκλειστικά από τον τουρκικό στρατό κατοχής και ούτε καν το ψευδοκράτος δεν έχει πρόσβαση.

Η πόλη έχει καταγραφεί και στο παρελθόν με αεροφωτογραφίες ενώ έχουν παρουσιαστεί και βίντεο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο ΟΗΕ όσο και η ΕΕ έχουν καταδικάσει τη πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει την περίκλειστη πόλη, αφού τα ψηφίσματα του ΟΗΕ προνοοούν την επιστροφή τςη στους νόμιμους Ελληνοκύπριους κατοίκους της.

Ειδήσεις σήμερα: [

](https://www.grtimes.gr/simantika/to-grtimes-mesa-sta-vagonia-diakomidon-asthenon-me?_route_=ellada/thessaloniki/to-grtimes-mesa-sta-vagonia-diakomidon-asthenon-me) Εισαγγελική παρέμβαση για τις… ψεκασμένες θεωρίες περί κορωνοϊού, αλλά και τις δηλώσεις Πετράκου

Διπλή ενίσχυση σε 256.562 ευάλωτα νοικοκυριά - Γονείς με δύο παιδιά λαμβάνουν 800 ευρώ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις… ψεκασμένες θεωρίες περί κορωνοϊού, αλλά και τις δηλώσεις Πετράκου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr