«Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης, ο εξοπλισμός των νησιών καθιστά την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά αμφισβητήσιμη. Αυτή τη στιγμή λοιπόν η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι συζητήσιμη» ισχυρίζεται ο τούρκος απόστρατος, καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ευρασίας, Εράι Γκιουτσλουέρ (δεξιά στη φωτογραφία, επάνω, από το YouTube).

Αργησε η Τουρκία στο θέμα αυτό

Και συνεχίζει με αναφορά στα Δωδεκάνησα, στα οποία, όπως λέει, η κυριαρχία είναι αμφισβητήσιμη είτε είναι εξοπλισμένα είτε όχι.

Υβριδικός ο πόλεμος του Ερντογάν στην Ελλάδα – Τι λέει Έλληνας στρατηγός «Στα Δωδεκάνησα η κυριαρχία είναι αμφισβητήσιμη είτε είναι εξοπλισμένα είτε όχι, διότι αυτά τα νησιά -αν και δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα -, δόθηκαν στην Ελλάδα χωρίς τη βούληση της Τουρκίας, με μία συμφωνία στην οποία δεν ήταν μέρος της η Τουρκία».

Για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα επί πολλά χρόνια συμπεριφέρεται σαν να της ανήκει η πλήρης κυριαρχία στα νησιά αυτά και η Τουρκία σε αυτό το θέμα άργησε».

Πηγή: tourkikanea.gr

Τουρκία: Στο στόχαστρο των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ ο Ιμάμογλου επειδή… δεν καταδικάζει την Ελλάδα Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png