Τραγωδία στη Λιβύη Συγκλονίζει ο πατέρας των δύο διερμηνέων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο

Τραγωδία στη Λιβύη  Συγκλονίζει ο πατέρας των δύο διερμηνέων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο

Οι δύο διερμηνείς, η Άντζελα και ο Φίλιπ, που σκοτώθηκαν στο φρικτό τροχαίο της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, ήταν παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.

Είχαν προσφερθεί εθελοντικά και συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή για να βοηθήσουν τους πληγέντες της κακοκαιρίας, στη Ντέρνα, όπως είπε ο πατέρας τους μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Απίστευτο: Βρισιές με ντουντούκα στις 3.30 τα ξημερώματα στο πατρικό σπίτι Δημάρχου με ανήλικα παιδιά

Συγκλονίζει ο πατέρας των δύο διερμηνέων

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο κι προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη», είπε ο τραγικός πατέρας.

«Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν εκεί. Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη»

«Και τα παιδιά αυτά και οι 5 (σ.σ που έχασαν τη ζωή τους) βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση. Πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει. Τα παιδιά μου -ένας άντρας και μία γυναίκα, 33 και 34 ετών αντίστοιχα, πήγαν να βοηθήσουν εκεί. Είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουν μεγαλώσει εκεί… έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος. Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν», είπε με ραγισμένη φωνή ο πατέρας των δύο διερμηνέων.

«Πέθαναν ακαριαία»

«Σκοτώθηκαν ακαριαία και δεν υπέφεραν», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, φίλη των δύο διερμηνέων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από άλλους επιβάτες που επικαλείται η φίλη τους, η Άντζελα και ο Φίλιπ κάθονταν εκεί όπου έπεσε το φορτηγό.

«Το λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες και ακολούθησε έκρηξη, όλα αυτά μέσα σε 10 δευτερόλεπτα».

«Και οι δύο σκοτώθηκαν ακαριαία, δεν υπέφεραν. Η Άντζελα και ο Φίλιπ αγαπούσαν τη Λιβύη και ήταν αποφασισμένοι να βοηθήσουν τους πληγέντες της Ντέρνα», ανέφερε η φίλη των δύο παιδιών.

Στο παιδικό δωμάτιο μέχρι τα 30 οι Ελληνες - Ακρίβεια και χαμηλοί μισθοί τους εγκλωβίζουν στο πατρικό

Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png