Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχτηκε ότι αμφισβήτησε τις αμερικανικές εκλογές του 2020, παρά το γεγονός ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και δικηγόροι τον συμβούλευαν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις απάτης. Ερωτηθείς γιατί τους αγνόησε, είπε: «Δεν τους σεβόμουν ως δικηγόρους».

«Σε πολλές περιπτώσεις δεν τους άκουσα» είπε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC, όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να αγνοήσει τους δικηγόρους και τους συμβούλους του, που του έλεγαν ότι ηττήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020. «Αλλά άκουσα άλλους. Άκουσε πολλούς άλλους, που έλεγαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες».

WATCH: Kristen Welker asks former President Trump to clarify if he was listening to his lawyers’ advice or his own instincts after he lost the 2020 election.

Trump: “It was my decision.” pic.twitter.com/yXp3AQtqz4

— Meet the Press (@MeetThePress) September 17, 2023

«Ξέρετε ποιον ακούω; Τον εαυτό μου»

Στις πιεστικές ερωτήσεις πώς έφθασε στο συμπέρασμα της «καλπονοθείας» ο Τραμπ απάντησε ότι ήταν δική του απόφαση. «Καλέσατε κάποιους από τους εξωτερικούς δικηγόρους σας – είπατε ότι είχαν τρελές θεωρίες. Γιατί τους ακούγατε; Μήπως τους ακούγατε επειδή σας έλεγαν αυτό που θέλατε να ακούσετε»;, τον ρώτησε η δημοσιογράφος του NBC, Κρίστεν Γουέλκερ.

«Ξέρετε ποιον ακούω; Τον εαυτό μου. Είδα τι συνέβη. Παρακολούθησα τις εκλογές και σκέφθηκαν ότι είχαν τελειώσει στις 10 το βράδυ εκείνο», είπε ο Τραμπ. «Ήταν δική μου η απόφαση. Αλλά άκουσα κάποια άτομα. Κάποιοι το είπαν αυτό», πρόσθεσε αργότερα.

Θα μπορούσα να λύσω τις διαφορές Ρωσίας - Ουκρανίας

Στη συνέντευξη, ο Τραμπ μίλησε επίσης για τις αμβλώσεις, τον Πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τη θέλησή του να συμπορευτεί με γυναίκα αντιπρόεδρο.

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιλύσει τις συγκρούσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. «Θα τον έβαζα [τον Πούτιν] σε ένα δωμάτιο. Θα έβαζα τον Ζελένσκι σε ένα δωμάτιο. Στη συνέχεια θα τους έφερνα μαζί. Και θα έκανα μια συμφωνία… Θα ήταν πολύ πιο εύκολο πριν ξεκινήσει. Ουσιαστικά για τέσσερα χρόνια, τους εμπόδισα να κάνουν οτιδήποτε», υποστήριξε.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι των άλλων διεκδικητών του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, αντιμετωπίζει διώξεις που σχετίζονται με τις προσπάθειές του για ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος. Στην ομοσπονδιακή δίωξη εις βάρος του οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν το γεγονός ότι οι δικηγόροι του τόνισαν επανειλημμένα στον Τραμ ότι είχε χάσει τις εκλογές. Το επιτελείο του ηττήθηκε σε δεκάδες αγωγές που κατέθεσε προσπαθώντας να αμφισβητήσει την ήττα του το 2020 τις εβδομάδες που ακολούθησαν τις εκλογές.

Διαβάστε ακόμη- ΣΥΡΙΖΑ: Ο θρίαμβος Κασσελάκη και τα δεδομένα του δεύτερου γύρου - Πώς η Αχτσιογλου μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι