Στην ανάγκη επιβολής αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, στάθηκε με tweet του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο να «παντρέψει» τη νομοθεσία αυτή με τη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε όσους σκοτώθηκαν στο Ελ Πάσο του Τέξας και στο Ντάιτον του Οχάιο, να πεθάνουν μάταια. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Δεν μπορούμε ποτέ να τους ξεχάσουμε, καθώς και όλους οσους προηγήθηκαν από αυτούς» τόνισε αρχικά ο Τραμπ.

We cannot let those killed in El Paso, Texas, and Dayton, Ohio, die in vain. Likewise for those so seriously wounded. We can never forget them, and those many who came before them. Republicans and Democrats must come together and get strong background checks, perhaps marrying….

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 5, 2019

Και συνέχισε, αναφερόμενος στην αυστηροποίηση της νονοθεσίας: «Οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί οφείλουν να ενωθούν και να προχωρήσουν σε ισχυρούς ελέγχους, ακόμα και να παντρέψουν τη νομοθεσία (για την οπλοκατοχή) με τη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση. Πρέπει να κάνουμε κάτι καλό, ώστε να προκύψει κάτι σπουδαίο από αυτά τα δυο τραγικά γεγονότα».

….this legislation with desperately needed immigration reform. We must have something good, if not GREAT, come out of these two tragic events!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 5, 2019

Το συγκεκριμένο tweet του Τραμπ προέκυψε ενόψει της ανακοίνωσης για την οπλοκατοχή, που ο ίδιος έχει πει πως θα βγάλει αργότερα μέσα στη Δευτέρα.