Μεγάλη κουβέντα έχει «ανοίξει» από την Τρίτη λόγω των μεγάλων «ουρών» που σχηματίστηκαν έξω από τις τράπαζες σε όλη την χώρα.

Χιλιάδς πολίτες, συνωστίστηκαν έξω από τα καταστήματα για να σηκώσουν χρήματα από τα ΑΤΜ ή για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του.

Για να μην υπάρξουν παρόμοιες εικόνες τις επόμενες μέρες και για όσους έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό στο σπίτι του, καλό είναι να ξέρουμε τους τρόπους που μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς από τον υπολογιστή ή το κινητό μας.

Έτσι, όπως αναφέρει το insider.gr, xωρίς επίσκεψη στο κατάστημα μπορούν οι πελάτες όλων των τραπεζών να εκδώσουν κωδικούς internet και mobile banking, προκειμένου να χρησιμοποιούν τα εναλλακτικά δίκτυα για τις συναλλαγές τους, εύκολα και γρήγορα και -το κυριότερο- με ασφάλεια.

«Τα τραπεζικά καταστήματα θα μείνουν ανοικτά και όλοι έχουμε πρόσβαση στο σύνολο των συναλλακτικών αναγκών μας χωρίς περιορισμό», υπογράμμισε σε χθεσινές της δηλώσεις η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στο υπουργείο Υγείας.

«Οι σημερινές εικόνες με τις ουρές αδικούν το υψηλό ψηφιακό δυναμικό που διαθέτει η χώρα», διαμήνυσε η κ. Απαλαγάκη. Πράγματι, σχεδόν όλες οι τραπεζικές συναλλαγές μπορούν να διενεργηθούν πλέον μέσω κινητού ή υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων καθημερινών εργασιών όπως πληρωμή ΔΕΚΟ, εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων κ.α.
Η διαδικασία έκδοσης κωδικών internet ή mobile banking είναι πλέον πιο εύκολη από ποτέ. Το μόνο που απαιτείται είναι μία χρεωστική κάρτα, την οποία χρησιμοποιεί ο πελάτης από το σπίτι του.

Ας δούμε τι ισχύει για κάθε τράπεζα χωριστά:

Εθνική Τράπεζα

Αν είστε ήδη πελάτης της τράπεζας, μπορείτε να εγγραφείτε στις υπηρεσίες Internet & Mobile Banking της τράπεζας από το κινητό σας, χωρίς να επισκεφθείτε κάποιο Κατάστημα. Κατεβάστε στο κινητό σας την εφαρμογή NBG mobile banking και απλά ακολουθώντας λίγα βήματα, αποκτάτε κωδικούς i-bank για πρόσβαση στις υπηρεσίες Internet & Mobile Baking. Tο μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε ενεργή χρεωστική κάρτα ΕΤΕ. Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα να εγγραφεί στις υπηρεσίες mobile banking ακόμη και κάποιος που δεν είναι πελάτης της, χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα μέσω της υπηρεσίας «Digital Customer Onboarding».

Τράπεζα Πειραιώς

Eγγραφείτε ηλεκτρονικά στην υπηρεσία winbank web banking και αποκτήστε άμεσα πρόσβαση στους λογαριασμούς σας. Η διαδικασία είναι απλή και κρατάει μόλις λίγα λεπτά. Μπορείτε να εγγραφείτε και μέσω της νέας εφαρμογής winbank mobile app. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή είναι να θυμάστε το PIN της χρεωστικής σας κάρτας που θα καταχωρήσετε και να έχετε στην κατοχή σας το κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στη Τράπεζα. Η έκδοση των κωδικών είναι δωρεάν.

Alpha Bank

Αν είστε πελάτης της Alpha Bank και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα σας τα προϊόντα αλλά και να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας από απόσταση, τώρα μπορείτε να το κάνετε, εύκολα και γρήγορα, όπου και αν βρίσκεστε. Πολύ απλά, εγκαταστήστε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή myAlpha Mobile. Στη συνέχεια, θα γίνει ταυτοποίηση με χρήση των στοιχείων της Alpha Bank κάρτα σας, του κινητού σας τηλεφώνου και του e-mail σας. Αποκτήστε τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας ψηφιακά, γρήγορα και με ασφάλεια, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών σας ανά πάσα στιγμή, με τις υπηρεσίες e-banking.

Eurobank

Για να αποκτήσετε online κωδικούς στη Eurobank, πρέπει να είστε πελάτης της Eurobank, να έχετε δηλώσει τον αριθμό κινητού σας και να έχετε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Eurobank στο όνομά σας. Οι κωδικοί σας εκδίδονται online εκείνη τη στιγμή. Μπορείτε αμέσως να συνδεθείτε στο e-Banking και το Eurobank Mobile App και να κάνετε συναλλαγές. Προς το παρόν, απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποκτήσετε online κωδικούς σύνδεσης είναι:
• Να είστε φυσικό πρόσωπο, ελεύθερος επαγγελματίας, ή να έχετε ατομική επιχείρηση
• Να έχετε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα στο όνομά σας
• Να έχετε δηλώσει τον αριθμό κινητού σας στην Eurobank.