Πανικός προκλήθηκε σήμερα σε αεροπλάνο που πήγαινε από την Κωνσταντινούπολη προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοσης η εφημερίδα Χουριέτ, λίγο πριν την απογείωση μία από τους επιβάτες άρχισε να φωνάζει «είμαι μέλος της FETO, θα ανατινάξω το αεροπλάνο». Η FETO είναι η οργάνωση του Γκιουλέν, ο οποίος έχει καταστεί θανάσιμος εχθρός του Ταγίπ Ερντογάν.

Κάποιοι επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τη γυναίκα, η οποία είχε καλυμμένο το πρόσωπό της. Την ίδια στιγμή κλήθηκαν στο αεροσκάφος και φρουροί ασφαλείας.

Η γυναίκα, η οποία ήρθε σε αντιπαράθεση με άλλους επιβάτες, άναψε μάλιστα τσιγάρο μέσα στο αεροπλάνο περιμένοντας τους φρουρούς ασφαλείας, οι οποίοι τελικά την απομάκρυναν από το αεροσκάφος.

Οι υπόλοιποι επιβάτες οδηγήθηκαν για έλεγχο. Ως αποτέλεσμα, η πτήση της Pegasus Airlines ακυρώθηκε.

Ben FETÖ’cüyüm, uçağı patlatacağım

Pegasus’a ait PC1930 İstanbul (SAW)-Ercan(ECN) seferini yapmaya hazırlanan TC-NBN’de, yüzünü örten kadın ‘Ben FETÖ’cüyüm, uçağı patlatacağım’ diye bağırmaya başladı. Ayrıca sigara da yakan kadına müdahale edilirken, uçak 4 saat rötarlı kalktı pic.twitter.com/KnCDyKgRGA

— HavArenaMedya (@HavArenaMedya) December 18, 2019