Η παράκαμψη Προβατώνα του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου δεν έχει ακόμα δοθεί στην κυκλοφορία και είναι άγνωστο πότε αυτό θα συμβεί, αλ…

Η παράκαμψη Προβατώνα του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου δεν έχει ακόμα δοθεί στην κυκλοφορία και είναι άγνωστο πότε αυτό θα συμβεί, αλλά από το χθεσινοβραδινό τροχαίο ατύχημα χθες βράδυ με την σύγκρουση στρατιωτικού Στάγερ και Ι.Χ. αυτοκινήτου, αποδείχθηκε ότι κάποια κομμάτια του χρησιμοποιούνται.

Το τροχαίο, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς και μόνο με υλικές ζημιές του Ι.Χ, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από την σελίδα “Φίλοι Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών”, συνέβη στην γέφυρα που έχει κατασκευαστεί στον δρόμο που παρακάμπτει τον Προβατώνα και χρησιμοποιείται ήδη κανονικά. Άλλωστε το συγκεκριμένο χωριό είναι πλέον το μοναδικό μέσα από το οποίο εξακολουθεί να περνάει ακόμα ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού. Όταν επιτέλους δοθεί και η παράκαμψη αυτή, τότε δεν θα είναι υποχρεωμένοι όσοι κινούνται από την Αλεξανδρούπολη προς Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, να κόβουν ταχύτητα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τους… φωτογραφήσει η κάμερα για υπέρβαση ορίου και να έρθει η… λυπητερή και παράλληλα να σταματούν στο φανάρι που υπάρχει στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Τυχερό και Λευκίμμη.

Τα προβλήματα αφορούν κάποιες ιδιοκτησίες και τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η παράκαμψη Προβατώνα και να είναι πλήρης ο κάθετος άξονας, αν και σίγουρα δεν είναι αυτό που κανονικά έπρεπε να είναι. Ένας δρόμος με διαχωριστικό διάζωμα στην μέση και όχι απλά ο παλιός, εθνικός δρόμος, απλά κάπως βελτιωμένος σε κάποια σημεία του και με παρακάμψεις, που χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να πραγματοποιηθούν.ΠΗΓΗ: