Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στέλνοντας μήνυμα στην ΕΕ ότι τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά σε αυτά που διατηρεί η Τουρκία νότια και ανατολικά.

Μία ημέρα μετά το ραντεβού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρόεδρο της Ε.Ε., ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εξελίξεις στην Συρία. Η Αγκυρα είναι έτοιμη να εργασθεί εποικοδομητικά για το θέμα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, δήλωσε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ενωση και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ πρέπει να εφαρμοσθούν συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος.

#BREAKING - Foreign Minister Cavusoglu: Europe’s border doesn’t start at Turkish-Greek border, it starts at Turkey’s southern and eastern frontiers

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 10, 2020

Διαβάστε ακόμη

Ο Τσαβούσογλου επιμένει στην προπαγάνδα: Η Ελλάδα πυροβολεί, τραυματίζει και σκοτώνει πρόσφυγες

Απάντηση υπουργείου Εξωτερικών σε Τσαβούσογλου: «Καλό είναι στη διπλωματία να βασίζεσαι σε πραγματικά γεγονότα»

Ο Τσαβούσογλου έστησε «καυγά» με τον Γερμανό ΥΠΕΞ στο Twitter για την εργαλειοποίηση των μεταναστών