Στο Ηράκλειο έφτασε στις 11 το πρωί ο Πρόεδροες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

**Στις 11.30 αφίχθη στο Αρκαλοχώρι **ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Χουμέρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και τις Μελέσσες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Οi κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι εξέφρασαν τα παράπονά τους στο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησαν λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το ΦΕΚ και σύμφωνα με το οποίο κάποιοι σεισμόπληκτοι θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα.

Σε δηλώσεις του αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως αυτό το ΦΕΚ θα πρέπει να αναιρεθεί και πως η αρχική εκτίμηση για την αποκατάσταση όλων των οικιών και των επιχειρήσεων θα πρέπει να ισχύσει.

Μεραξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα έκτακτο εισόδημα για όλους εκείνους τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που πλέον έχουν βρεθεί χωρίς εργασίας, εξαιτίας του σεισμού.

Στις 14:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

(φωτογραφίες και βίντεο: Λευτέρης Βαρδάκης)

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός και φωτιά στις φυλακές - Στην εντατική τρεις κρατούμενοι

Αρκαλοχώρι - σεισμός: Πυρετώδεις εργασίες για να μπουν οι οικίσκοι (βίντεο/φωτο)