Είναι η εποχή των χρησμών και της σεναριολογίας. Η κάλπη της απλής αναλογικής βοηθάει αφού απελευθερώνει τουλάχιστον αριθμητικά όλες τις εκδοχές των συμπλεύσεων.

Και σίγα- σιγά βλέπουμε πως οι πολιτικές δυνάμεις ξεδιπλώνουν το πώς περίπου φαντάζονται τον επόμενο πολιτικό κύκλο με αιχμή την κάλπη αυτή.

Στεγαστικά: Πόσο επιβαρύνονται οι δόσεις μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων Αν και την αρχή έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον περίφημο Άγνωστο Χ για Πρωθυπουργό (και όχι τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα) που είπε πως έχει στο μυαλό του, ακολούθησε ο πόλεμος της Χαριλάου Τρικούπη με την κυβέρνηση.

Σήμερα το απόγευμα δε, σειρά είχε ο Αλέξης Τσίπρας να σηκώσει ελαφρώς το γάντι των προκλήσεων αλλά και του πώς βλέπει εκείνος τις συμπλεύσεις και τα ονόματα.

Όλα αυτά σε συνέντευξη του στην Δώρα Αναγνωστοπούλου στο πλαίσιο διήμερου Συνεδρίου με τίτλο: «Για μια Προοδευτική Ατζέντα της Επόμενης Δεκαετίας: Στόχοι – Προτεραιότητες – Πολιτικές» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ (θινκ τανκ με ιθύνων νου τον Γιάννη Δραγασάκη).TSE_3_TATD-6_med.jpg

«Τελείωσε η συζήτηση για αυτοδυναμίες»

«Κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι αυτή που θα έχουμε- είπε – μετά τις εκλογές, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε την ΝΔ. Τέλειωσε η συζήτηση για αυτοδυναμίες», συμπλήρωσε.

«Ακόμη κι αν είχα δυνατότητα για αυτοδυναμία θα επέλεγα κυβέρνηση συνεργασίας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρώτιστο είναι να συζητήσουμε τις πολιτικές και όχι απλώς για τα πρόσωπα», υπογράμμισε και έριξε βολή στον Ν. Ανδρουλάκη για την εστίαση στο πρόσωπο και όχι στις πολιτικές.

Πώς τα κωδικοποίησε περαιτέρω ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; «Κυβέρνηση συνεργασίας τετραετίας και σταθερότητας». Πως οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις με αλαζονεία οδήγησαν σε τραγωδίες. Ότι προυπόθεση είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική και ότι αυτή θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Πυρά εξαπέλυσε επίσης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός μιλά για κυβέρνηση «κουρελού» με βουλευτές άλλων κομμάτων και ότι αυτό δεν είναι σενάριο βιώσιμο και μακρόπνο- έκανε αναφορά και στην Αποστασία. «Η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο αναγέννησης και ανάταξης», συμπλήρωσε.

Στην Αχαΐα μπέρδεψαν την 25η Μαρτίου με την… 28η Οκτωβρίου Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png