Πάνω από 15 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές ήταν ο απολογισμός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι, με φόντο τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών.

Το απόγευμα της Τετάρτης στο Τυμπάκι τα είχε όλα. Ένταση, ρίψη χημικών, πετροπόλεμο και μικρο τραυματισμούς ενώ αργότερα το βράδυ, τρεις Πακιστανοί ξυλοκοπήθηκαν και μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έθεσαν σε πλήρη εφαρμογή το ειδικό σχέδιο που είχαν εκπονήσει κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα τα οποία, σε διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσαν εύκολα να έχουν συμβεί.

Πριν τη συγκέντρωση, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που είχαν παραταχθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής, “σκάναραν” όποιον περνούσε ενώ δεν έλειψαν και οι προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων. Κι αυτό διότι οι Αρχές ήθελαν να ξέρουν ακριβώς ποιοι θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση σε ψήφισμα τους, ζήτησαν την απέλαση των αλλοδαπών από την περιοχή και έδωσαν μάλιστα και συγκεκριμένη διορία σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπαν, θα επιστρέψουν με πιο άγριες διαθέσεις!