Πολιτική ΑΡΘΡΑ

Τυχαίο;

Bilderberg-2019.jpgΣήμερα, η «φέρελπις» υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως αποφάσισε την απαλοιφή των στοιχείων θρησκεύματος και ιθαγένειας στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Βασίλης Στοϊλόπουλος
Πριν τρισήμιση μήνες, στις αρχές Ιουνίου 2019, ένα περίπου μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές, η τομεάρχης Παιδείας, τότε, της ΝΔ Νίκη Κεραμέως συμμετείχε στη σύναξη της περίφημης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Μοντρέ της Ελβετίας μαζί με 140 «Ισχυρούς» από το πλανητικό «απαύγασμα» της πολιτικής, της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, των λόμπυ, της αριστοκρατίας κλπ. 
Στην επίσημη λίστα συμμετεχόντων της Μπίλντερμπεργκ υπήρχε η εξής επισήμανση για την Ελληνίδα, κα Κεραμέως: «Ανερχόμενη δικηγόρος (Kerameus & Partners) η οποία προηγουμένως είχε εργαστεί στο δικηγορικό κολοσσό της Νέας Υόρκης Cravath, Swaine & Moore LLP σε πολύ ευαίσθητες υποθέσεις, όπως Enron, Fannie Mae, Merck (Vioxx) κλπ».
Σε αυτήν «τη χώρα τη μικρή», κάποιοι «καλόπιστοι» θα πουν ότι η σημερινή υπουργική απόφαση είναι «εκσυγχρονιστική» και πάρθηκε σε συμμόρφωση με σχετική απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Κάποιοι άλλοι, οι «κακόπιστοι», θα σκεφτούν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σ΄ αυτόν το «μάταιο κόσμο» με τις «άπονες εξουσίες» και με το «πνεύμα Μπίλντερμπεργκ» πανταχού παρών. 
Και κάπου εκεί στη μέση είναι και οι περισσότεροι, αυτοί που μακάριοι συνεχίζουν να εθελοτυφλούν ή και να αδιαφορούν σαν "μελίρρυτες κόρες του μύθου".


freepen.gr