Σύμφωνα με το Reuters, οι συνομιλίες έχουν μπλοκάρει στο ζήτημα της αλιείας και της βασικής αεροπορικής και οδικής συνδεσιμότητας

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε και σήμερα (11/12) ότι είναι πολύ πιθανό να αποτύχουν οι συνομιλίες για την εμπορική συμφωνία Βρετανίας – ΕΕ ενόψει του Brexit και η χώρα του να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία. Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, αναφέροντας επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι οι συνομιλίες έχουν μπλοκάρει στο ζήτημα της αλιείας και της βασικής αεροπορικής και οδικής συνδεσιμότητας ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ.

«Πρέπει να σας πω ότι σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι […] ξέρετε, φαίνεται πάρα πολύ πιθανό να πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση που πιστεύω ότι θα είναι υπέροχη για το Ηνωμένο Βασίλειο […] και, όπως λέω, να βγούμε με όρους παγκόσμιου εμπορίου», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα ήταν λάθος να συγχέει κανείς τις μεγάλες ουρές από φορτηγά που έχουν σχηματιστεί στα λιμάνια της χώρας με το ζήτημα του Brexit, καθώς η αιτία για αυτές είναι η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε καταναλωτικά αγαθά λόγω του lockdown που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Διαβάστε ακόμη

Δεν χάνουν τα μέτρα προστασίας όσα καταστήματα ανοίξουν με “click away”

ΥΠΕΝ: «Ξεκλειδώνουν» σημαντικές επενδύσεις

Αντιδράσεις από την αγορά: Μόνο 1 στους 10 θα μπορέσει να δουλέψει με click- away (vid)