Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν αύριο, Τρίτη - Τι απαγορεύεται
Από αύριο, Τρίτη 1η Απριλίου, τίθενται σε ισχύ οι νέες ώρες κοινής ησυχίας, σηματοδοτώντας την έναρξη της θερινής περιόδου, που θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη 3/1996, οι ώρες μεσημβρινής και νυχτερινής ησυχίας κατά τη θερινή περίοδο είναι:
- Από 15:00 έως 17:30 το μεσημέρι
- Από 23:00 έως 07:00 τη νύχτα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 31.03.2025 07:33 «Σαν θηρίο άρχισε να με χτυπά»: Τι είπε ο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση από τον 51χρονο με το κατσαβίδι
Τι απαγορεύεται εκείνες τις ώρες
- Οποιαδήποτε εργασία ή δραστηριότητα που προκαλεί θόρυβο, εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη και ειδική άδεια από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.
- Η χρήση μουσικών οργάνων, ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων σε υψηλή ένταση, καθώς και φωνασκίες ή θορυβώδεις εκδηλώσεις σε ιδιωτικούς χώρους.
- Η αναπαραγωγή μουσικής, τραγούδια και δυνατές συνομιλίες σε δημόσιους χώρους, όπως δρόμοι, πλατείες ή μέσα μεταφοράς.
- Τα θορυβώδη παιχνίδια και οι έντονες συνομιλίες σε καταστήματα, καφενεία και δημόσια κέντρα.
- Οι διαπληκτισμοί και οι δυνατές συζητήσεις σε σταθμούς, η θορυβώδης λειτουργία μηχανών οχημάτων και η φόρτωση/εκφόρτωση εμπορευμάτων που προκαλεί έντονο θόρυβο.
- Η αδικαιολόγητη χρήση σειρήνων, ηχητικών σημάτων και συστημάτων συναγερμού, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία τους.
Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα η διατάραξη της κοινής ησυχίας τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή έως 150 ημερήσιες μονάδες.
Διαβάστε ακόμηΠροοδευτικά κόμματα στο κατώφλι της εσωστρέφειας – Γιατί μαζεύονται σύννεφα πάνω από Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου

Το «αντάρτικο των αυξήσεων» μέσα στην κυβέρνηση για τους ένστολους και η δυσφορία στο Μαξίμου - Στη ΔΕΘ θα επιχειρήσει να πάρει τη ρεβάνς ο Μητσοτάκης

«Τρέχει» να κλείσει μέτωπα η κυβέρνηση: Προβληματισμός για τα νέα θέματα που ανοίγουν στο γαλάζιο στρατόπεδο

Αντί να στέλνει βοήθεια... βομβαρδίζει: Καταγγέλλουν αντάρτες τη Χούντα στη Μιανμάρ - Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες
