ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ως εδώ και μη παρέκει! Θεματοφύλακας της Αγιά Σοφιάς ο κατακτητής της;

habibiskandar / pixabay
Τα ΜΜΕ δημοσίευσαν την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτετικών για τα όσα συνέβησαν έξω από το ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ως αυστηρό μήνυμα κτλ. Αν είναι έτσι τα αυστηρά, φανταστείτε τι μορφή θα έχουν τα ήπια.

Του Στρατή Μαζίδη
Το ότι η Αγία Σοφιά υπήρξε παραπάνω από 900 χρόνια το σύμβολο της Ρωμαϊκής [διότι βυζαντινή δεν υπήρξε ποτέ] Αυτοκρατορίας και αποτελεί το σύμβολο της ορθόδοξης χριστιανοσύνης, το προσπερνάμε για να υποβιβάσουμε το ναό της του Θεού Σοφίας σε μνημείο της Ουνέσκο όπως τόσα άλλα.

Ωστόσο την ώρα που συμβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν με την Τουρκία, διαβάζουμε στην ανακοίνωση διαβάζουμε του ΥΠΕΞ για τον "ιδιαίτερα τιμητικό ρόλο [της Τουρκίας] ως θεματοφύλακα ενός τόσο σημαντικού  μνημείου".

Τη μια η Τουρκία πετά τα λεφτά της κάνοντας γεωτρήσεις [ενώ εγγράφει υποθήκες], την άλλη ότι παρήλθε η διπλωματία των κανονιοφόρων [ενώ όλα τα ναυτικά παγκοσμίως ενισχύονται], την παράλλη πως η Ελλάδα επιθυμεί μια ευημερούσα Τουρκία, μετά το ευτυχώς που δε διεκδικούν τους Παξούς, τις προάλλες η τουρκική κινητικότητα στον Εβρο [με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει] και τώρα ο...θεματοφύλακας της Αγιάς Σοφιάς.

Ε όχι, ως εδώ και μη παρέκει με τον κ. υπουργό! Θεματοφύλακες οι κατακτητές; Αυτοί που μπήκαν στο ναό κι έσφαξαν ανθρώπους; Αυτοί που εξισλάμισαν το μεγαλύτερο ποσοστό από το γηγενή πληθυσμό στη Μικρασία; Αυτοί που έκαναν παιδομαζώματα; Αυτοί που ακόμη και σήμερα εφαρμόζουν σε διάφορα μέτωπα [πχ Συρία, Λιβύη] τις προαιώνιες απάνθρωπες τακτικές τους; Ή μήπως η Κωνσταντινούπολη τους παραδόθηκε ειρηνικά και δεν το ξέραμε; 

Θεματοφύλακες της φρίκης ίσως...