Μεγάλη σημασία αλλά και ευρεία δημοσιότητα δίνει ο Απελευθερωτικός Στρατός της Λιβύης (LNA) στην επίσκεψη του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίσκεψη του ηγέτη του LNA στην Αθήνα μεταδίδονται όλες οι εξελίξεις, στιγμιότυπα από την άφιξη του Χαφτάρ και των συνεργατών του ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση.

Thank you #Greece for keeping him safe. pic.twitter.com/RK6owMXmZL

— M.LNA (@LNA2019M) January 16, 2020

«Δίπλα μου σήμερα, δίπλα σας για πάντα»

Συγκινητικό ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στον λογαριασμό του το LNA με μία φωτογραφία από τους Ελλληνες αστυνομικούς. Το μήνυμα γράφει:

«Μείνετε δίπλα μου σήμερα στην ώρα της ανάγκης μου και θα μείνω δίπλα σας για πάντα».

Stand by me today in my hour of need , and I will stand by you forever.#LNA #Libya #HoR #Egypt #Greece pic.twitter.com/EWRpWD0ufo

— M.LNA (@LNA2019M) January 16, 2020

Προφανώς η πλευρά του LNA αναφέρεται στην Ελλάδα και στη διπλωματική στήριξη που παρέχει στον Χαφτάρ την ώρα που η Τουρκία οπλίζει και κατευθύνει τον GNA που ελέγχει μόνο την Τρίπολη.

Σταματούν την εξόρυξη πετρελαίου

Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη ανεβάζει περισσότερο το θερμόμετρο στη Λιβύη. Σύμφωνα με τον LNA η φυλή Al-Magharba που κατοικεί στην έφορη κοιλάδα των πετρελαίων στην καρδιά της χώρας ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή πετρελαίου μετά την άφιξη τζιχαντιστών στην χώρα για να πολεμήσουν στο πλευρό του GNA.

«Δεν θα παράγουμε το πετρέλαιο μας για να το εκμεταλεύονται οι τρομοκράτες του Ερντογάν από τη Συρία», φέρεται να είπαν οι Al-Magharba.

Al-Magharba tribe which lives in the majority in the Oil Crescent area will shut down production and exportation in Zuwaytina, Al-Brega, Raas Lanuf and Alsedra.
Our oil will not pay for #Erdogan’s mercenaries and the #GNA. pic.twitter.com/zSNZ3fVKw3

— M.LNA (@LNA2019M) January 17, 2020