Μία ιστορική στιγμή έζησαν την Κυριακή 4 Ιουλίου οι κάτοικοι της Χάλκης καθώς στο μικρό νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου ακούστηκε το πρώτο **κλάμα νεογέννητου μωρού **έπειτα από 5 δεκαετίες. Η αγροτική γιατρός που ανέλαβε να βοηθήσει στη γέννα σημείωσε πως στη ζωή ήρθε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, αλλά ξεκαθάρισε ότι το παιδί γεννήθηκε εκεί γιατί ο τοκετός έγινε λίγες μέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Για τον λόγο αυτό δεν πρόλαβε να έρθει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να γίνει η διακομιδή της εγκύου στη Ρόδο, προκειμένου να γεννήσει εκεί, όπως συνηθίζεται. Η αγροτική ιατρός Αθηνά Αρβανιτίδου, η οποία ανέλαβε τη γέννα μίλησε στο Mega για την εμπειρία της:

«Έπιασαν πόνοι την έγκυο ξαφνικά, μας πήρε τηλέφωνο και μετά από μερικές ώρες γέννησε ένα κοριτσάκι. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Το μωρό ήρθε λίγο πρόωρα, αλλά είναι υγιέστατο. Υπήρξε καθυστέρηση στο να κανονιστεί η διακομιδή, ευτυχώς είχαμε βοήθεια τηλεφωνικά από το νοσοκομείο στη Ρόδο από το γιατρό που εφημέρευε, και είχαμε καλή ομάδα μαζί με τους νοσηλευτές», σημείωσε η γιατρός και πρόσθεσε πως έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν φυσιολογικό τοκετό αλλά μόνο ως φοιτήτρια στη σχολή.

Η γέννηση του μωρού σκόρπισε χαμόγελα στο ακριτικό νησιά αλλά έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι όσον αφορά στην υγειονομική τους περίθαλψη. «Το χειμώνα στο νησί μένουν 250 κάτοικοι. Είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Μητέρα και κοριτσάκι πήγαν μετά στο νοσοκομείο της Ρόδου, τώρα έχουν επιστρέψει στο νησί και όλα είναι καλά», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Μετακινούν άρον άρον γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά λόγω πανδημίας – Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

Πελώνη: Μέχρι την Τρίτη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και εστίαση – διασκέδαση

Ηλιούπολη: Καταγγελία για κύκλωμα trafficking - Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν συλληφθεί

ΜΜΜ: Έρχονται εκπτώσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εμβολιασμένους

Self test: Στους δικαιούχους και τα παιδιά από 12 - 17 ετών