Χαλκιδική: Στη δημοσιότητα βίντεο με τον λύκο που επιτέθηκε σε 5χρονη
Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Σιθωνίας, στη Χαλκιδική, εξαιτίας ενός λύκου που κόβει βόλτες σε κατοικημένες περιοχές ακόμα και σε παραλίες και μάλιστα τη στιγμή που εξακολουθεί να υπάρχει στην περιοχή σημαντικός αριθμός τουριστών.
Το ζώο επιτέθηκε σε 5χρονο κοριτσάκι από τη Σερβία, το οποίο βρισκόταν σε παραλία του Νέου Μαρμαρά μαζί με την οικογένειά του, περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 17.09.2025 10:39Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 15χρονο στο Παγκράτι και εξαφανίστηκαν
Το κοριτσάκι έπαιζε στην αμμουδιά και μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του δέχθηκε επίθεση από το λύκο, ο οποίος το δάγκωσε στην πλάτη και το τραυμάτισε στην κοιλιά και το πόδι.
Οι φωνές της μητέρας του, η προσπάθειά της να απομακρύνει το ζώο και η συνδρομή ενός άντρα, ο οποίος άρχισε να πετάει πέτρες προς το λύκο, έσωσαν το κοριτσάκι.
Η 5χρονη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά της δεν ήταν σοβαρά. Αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έλαβε εξιτήριο.
Έχει ξεκινήσει προσπάθεια να εντοπιστεί το ζώο, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή περιβαλλοντικών οργανώσεων, ώστε να πιαστεί με παγίδες.
Διαβάστε ακόμηΕυλογιά των προβάτων: Πόσο στοίχισε η καθυστέρηση μέτρων και πότε θα μπει «στοπ» - Καθηγητής εξηγεί

Η αναμενόμενη προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ, η ασυνήθιστα έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και το ανοικτό ενδεχόμενο να φτιάξει κόμμα η Καρυστιανού

«Αερομαχίες»: Ryanair vs υπουργείο Υποδομών για τις καθυστερήσεις πτήσεων - Το στοίχημα της θερινής αιχμής

Τα διπλά ανοίγματα Μητσοτάκη με στόχο την διεύρυνση: Το παρασκήνιο της προσχώρησης Λοβέρδου και η επιχείρηση …ήρεμα νερά στο εσωτερικό της Ν.Δ