Με φορείο μεταφέρεται ο ηλικιωμένος κυνηγός

Εντοπίστηκε και μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο ο 78χρονος κυνηγός που αγνοείτο στην περιοχή των Σφακίων στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος έχει τις αισθήσεις του ενώ είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένος καθώς έχει εκτεθεί για πολλές ώρες στην βροχή και τις χαμηλές θερμοκρασίες, σημειώνεται δε ότι φέρει και τραύμα στο πόδι. Την ώρα αυτή σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς του με φορείο ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ελαφρύ εγκεφαλικό το οποίο και πιθανώς να υπέστη.

Στην περιοχή βρίσκονται 3 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ 10 υπάλληλοι συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης από την 3η ΕΜΑΚ τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Βρυσών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 78χρονος το Σάββατο 19 Νοεμβρίου είχε πάει με τους δύο γιους του για κυνήγι όμως ξαφνικά τα ίχνη του χάθηκαν. Όσο περνούσε η ώρα και ο ηλικιωμένος ήταν άφαντος, τα παιδιά του άρχισαν να τον αναζητούν, «χτενίζοντας» κυριολεκτικά ολόκληρο το Σαββατοκύριακο την ευρύτερη περιοχή και κυρίως όλα τα πιθανά σημεία που εκτιμούσαν ότι θα μπορούσε να έχει πάει.

Τελικά ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε σήμερα από τον γιο του, περίπου 3 χιλιόμετρα πριν το καταφύγιο του Καλλέργη στο Ε4 μονοπάτι στο οροπέδιο Κατσιβέλι.

Καθώς ο ηλικιωμένος αδυνατούσε να περπατήσει, μιας και φέρεται να είναι τραυματισμένος στο πόδι, κλήθηκαν οι αρχές ώστε να βοηθήσουν στην μεταφορά του.

(φωτογραφία αρχείου)