Στο έλεος των θυελλωδών ανέμων και του υψηλού κυματισμού βρέθηκε για δεύτερο εικοσιτετράωρο σήμερα το Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η θάλασσα πέρασε την Πλατεία Συντριβανίου κι έφτασε μέχρι τις Αλυσίδες ξεβράζοντας από φερτά υλικά μέχρι και ψάρια!

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα κύματα κατέστρεψαν υποδομές καταστημάτων επί του Ενετικού Λιμανιού.

Οι καταστηματάρχες βρέθηκαν θεατές στο ίδιο έργο. Κάποιοι προστάτευσαν με αυτοσχέδιες κατασκευές τις επιχειρήσεις τους. Άλλοι δε μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την ένταση των φαινομένων.

Μάλιστα, όπως είπαν οι ίδιοι στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV: «Μέσα μπαίνει (σσ. το νερό), από την πίσω μεριά βγαίνει. Αυτά είναι κάθε χρονιά!».

Και μπορεί οι επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα επί του Ενετικού Λιμανιού να είναι… συνηθισμένοι σε παρεμφερή προβλήματα, εξ’ αιτίας της κακοκαιρίας, ωστόσο, κατά κοινή ομολογία, τα καιρικά φαινόμενα ήταν εντονότερα, αυτή τη φορά.

Το κόστος των καταστροφών στις επιχειρήσεις εστίασης του Ενετικού Λιμανιού δεν είναι τόσο, όσο η ζημιά που υφίστανται οι ιδιοκτήτες τους που είναι αναγκασμένοι να βάζουν λουκέτο, κάθε φορά που πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

«Δε θέλουμε αποζημιώσεις. Να μας αφήσουν να δουλέψουμε θέλουμε… Απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ με ένα φτυάρι είμαστε.», ανέφερε χαρακτηριστικά επιχειρηματίας.

Μέχρι και ψάρια βγήκαν στη στεριά. Η φουρτουνιασμένη θάλασσα ξέβρασε από φερτά υλικά μέχρι άμμο, φύκια και θαλασσινά!

Το παλιό λιμάνι μοιάζει αφημένο στο έλεος των ανέμων. Οι καταστηματάρχες επαναφέρουν το θέμα της προστασίας του με την τοποθέτηση κυματοθραυστών.