Χάος επικράτησε για αρκετές ώρες στο δυτικό Μανχάταν μετά από διακοπή ρεύματος που επηρέασε περισσότερους από 73.000 χρήστες σύμφωνα με την εταιρεία Con Edison.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν ήταν εντυπωσιακές με τις χαρακτηριστικές πινακίδες της Τάιμς Σκουέαρ να σβήνουν, τις μαρκίζες των θεάτρων του Μπρόντγουεϊ να σβήνουν, συναυλίες που ήταν σε εξέλιξη να διακόπτονται, ανθρώπους να εγκλωβίζονται σε ανελκυστήρες και συρμούς του μετρό να ακινητοποιούνται.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης λίγο πριν τις 7 τα ξημερώματα με τον Μπιλ Ντε Μπλάζιο να ανακοινώνει έρευνα για τα αίτια του μπλακ άουτ που σημειώθηκε ανήμερα της τεράστιας διακοπής ρεύματος που είχε επηρεάσει σχεδόν όλο το Μανχάταν το 1977 με το «μεγάλο μήλο» να γίνεται τότε θέατρο λεηλασιών και βανδαλισμών και την ηλεκτροδότηση να αποκαθίσταται μετά από 25 ώρες και πολλές εκατοντάδες συλλήψεις.

Πλήρης ήταν η διακοπή ρεύματος στο Μπρόντγουεϊ και το Χελς Κίτσεν με τους φωτεινούς σηματοδότες να μην λειτουργούν και πολίτες να αναλαμβάνουν ρόλο τροχονόμου.

Citizens taking initiative to regulate the street traffic, as traffic lights, #transportation, #business services and some of critical #infrastructure are affected #poweroutagenyc #blackoutnyc 🏙🚦🚊 pic.twitter.com/saBHNLgCFw

— Elena Kvochko (@ekvochko) July 14, 2019

Στο Μπρόντγουεϊ ηθοποιοί βγήκαν στους δρόμους για να «αποζημιώσουν» όλους όσοι είχαν πληρώσει εισιτήριο για να δουν παραστάσεις που ακυρώθηκαν λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

Very nice. Cast of @hadestown singing to the disappointed audience about the #blackout. pic.twitter.com/zIHuozHIGu

— angela pinsky (@AngelaPinsky) July 13, 2019

upper west side in NY is currently experiencing major power outage, including the Carnegie Hall. Performers were evacuated outside of the building but they continued their performance. #blackout #NYC pic.twitter.com/pPa0iE7MOT

— PG MarlinPie @ NYC (@MarlinPie) July 14, 2019

Από τη διακοπή επηρεάστηκε και η συναυλία της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν. Η Λατίνα τραγουδίστρια είχε παρουσιάσει μόνο τέσσερα τραγούδια όταν έγινε το μπλακ άουτ με τους διοργανωτές να προχωρούν σε διακοπή της συναυλίας και εκκένωση του κλειστου γηπέδου.

Αναμένοντας να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση η εταιρεία διαχείρισης μεταφορών της Νέας Υόρκης, η MTA, ζήτησε από τους πολίτες «να αποφεύγουν τους υπόγειους σταθμούς» στο Μανχάταν, δηλαδή σχεδόν το σύνολο του δικτύου του μετρό.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έλαβε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια, κυρίως από ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ.

Ενδεικτική του άγχους που προκάλεσε σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής ήταν η αντίδραση τους όταν επανήλθε το ρεύμα με τις ιαχές από τους πανηγυρισμούς να σαρώνουν το Μανχάταν και τις άλλες περιοχές που είχαν επηρεαστεί από τη διακοπή του ρεύματος.

The moment power was restored in Manhattan. #NYCblackout #blackoutnyc #Blackout pic.twitter.com/0T3b3VkMHY

— Quentin Alexandre (@qa_alexandre) July 14, 2019