Ανομία και χάος στους δρόμους του Παρισιού, με αριστερούς διαδηλωτές να σπάζουν βιτρίνες καταστημάτων, παράθυρα κατοικιών και να πετούν πέτρες και πυροτεχνήματα στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τη βία χτυπώντας τους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές για την Εργατική Πρωτομαγιά, κατέλαβαν τους δρόμους πολλών γαλλικών πόλεων, με τις εντονότερες συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα στη Λυών. Μέχρι το μεσημέρι, ωστόσο, το Παρίσι έγινε το επίκεντρο των ταραχών, καθώς αναρχικοί του «μαύρου μπλοκ» διαληλώνοντας μαζί με τους παραδοσιακούς συνδικαλιστές και τα εργατικά συνδικάτα άρχισαν να σπάνε τράπεζες και καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η αστυνομία ήταν κοντά και έδρασε δυναμικά. Οι διαδηλωτές απάντησαν με πυροτεχνήματα, με μπουκάλια και πέτρες στους αστυνομικούς.

🇫🇷 FLASH - Les forces de l’ordre multiplient les charges et les interpellations à quelques centaines de mètres de la Place de la #Nation. (@ybouziar pour mediavenir) #Fetedutravail #1erMai2021 pic.twitter.com/LmLsOMe8At

— Mediavenir (@Mediavenir) May 1, 2021

Χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα, αλλά πολλοί από τους ταραξίες ήταν προετοιμασμένοι, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες. Οι διαδηλωτές που έφθασαν κοντά στις αστυνομικές γραμμές δέχτηκαν καταιγισμό από δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού.

Η Πρωτομαγιά, ή η Διεθνής Ημέρα των Εργαζομένων, είναι παραδοσιακά μια ημέρα διαδηλώσεων (και) στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πολλοί διαδηλωτές, στο Παρίσι διαμαρτυρήθηκαν για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας τους, ενώ οι περισσότερο διαμαρτυρήθηκαν για την «προκλητική» αδράνεια της κυβέρνησης ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την διαχείρηση της κατάστασης με την Covid-19.

🇫🇷 FLASH - Des individus tentent à nouveau de s’en prendre à une banque, les forces de l’ordre les chargent. (@ybouziar pour mediavenir) #Fetedutravail #1erMai2021 pic.twitter.com/kThT9cfxEw

— Mediavenir (@Mediavenir) May 1, 2021

Με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται μέχρι αργά το απόγευμα, ο υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν ανακοίνωσε ότι 34 άτομα συνελήφθησαν στο Παρίσι.