«Οι αποκαλύψεις για τη χρήση πλαστικής σφαίρας σε βάρος συμπολίτη μας, η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών σε σπίτια χωρίς ένταλμα μέρα μεσημέρι, η χολυγουντιανού τύπου βία μπροστά στις κάμερες, δεν αντιστοιχούν σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», υπογράμμισε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Οι εικόνες που είδαμε να εξελίσσονται χθες στο Κουκάκι, που συνοδεύονται όχι από φήμες, αλλά από επώνυμες μαρτυρίες πού παραπέμπουν; Στην Αθήνα ή στη Βαγδάτη;», σχολίασε, και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για το «κλίμα τρομολαγνείας που καλλιεργεί». «Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν καλή ούτε για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή, ούτε για τα ατομικά δικαιώματα, ούτε για το Σύνταγμα της χώρας που προστατεύει το οικογενειακό άσυλο, ούτε για τη Δημοκρατία μας», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης. Επέκρινε δε τον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, που «με την απαντητική επιστολή του στον κ. Αλιβιζάτο και την απάντησή του στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι δεν ασκήθηκε αστυνομική βία, αμφισβητώντας αυτά που είδε όλος ο ελληνικός λαός».

«Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή προσπάθησε να “πάρει αποστάσεις” από το συμβάν. Γι’ αυτό τον εξέλεξαν οι Έλληνες πολίτες; Για να σπάει πόρτες στα σπίτια και να χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες;» συνέχισε. Ο Αλ. Χαρίτσης υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ που είχαν προσκομιστεί στη Βουλή επί ΣΥΡΙΖΑ, η παραβατικότητα είχε μειωθεί.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2020, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «διαπνέεται από τη λογική της λιτότητας και των περικοπών για την κοινωνική πλειοψηφία, και των ελαφρύνσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα υψηλά εισοδήματα». «Τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της βρίσκεται σε σύγκρουση με την πολιτική που υλοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βορίδης είχε δίκιο χθες στη Βουλή όταν έλεγε ότι ο προϋπολογισμός αλλάζει το ιδεολογικό υπόδειγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που «έκανε την επιλογή να ενισχύσει σχεδόν αποκλειστικά τις μεγάλες επιχειρήσεις, και δεν υλοποιεί τα μέτρα ελάφρυνσης για την κοινωνική πλειοψηφία που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Πού είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, η μείωση του ΦΠΑ, η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000, η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες;. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό-απάτη προς τη μεσαία τάξη», επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

Μάλιστα, επέκρινε τον Κυρ. Μητσοτάκη για τα «δήθεν», όπως είπε, μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε χθες: «Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Εξήγγειλε τα μέτρα το ίδιο βράδυ που ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός. Αυτά τα μέτρα είναι στον αέρα, αφού δεν είναι εγεγγραμμένα στους κωδικούς του. Θα δούμε στην πορεία αν και εφόσον θα εφαρμοστούν».

Τέλος, σχολιάζοντας την χθεσινή πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε: «Μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία, γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τα αποδεικτικά στοιχεία για την πολύχρονη και πολύκροτη δίκη που αφορά τη δράση, όχι μεμονωμένων ατόμων, αλλά της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Έχουμε, όμως, εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη για την έκβαση της δίκης».