ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

“Χάσαμε το Αιγαίο, Stop”!

Διαξιφισμοί

Γράφει ο Κων. Φράγκος 

Αφανείς Ήρωες

  • Το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΙ Ξ) περιλαμβάνει στις τάξεις του αφανείς ήρωες της καθημερινότητας οι οποίοι εξουδετερώνουν, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, σε όλη την Επικράτεια, εκρηκτικά μηχανήματα, νάρκες, πυρομαχικά κα με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο.
  • Ενδεικτικά: τελευταία εξουδετέρωσαν 1193 βλήματα, 694 χειροβομβίδες, 94 νάρκες κα.
  • Εύγε τους. 

1821-2021

  • Σωτήριο έτος 1804. Η πάμπτωχη και δυστυχούσα Αϊτή, μια κουτσουλιά στην Καραϊβική, νησάκι στο έλεος των ανέμων, αποκτά την ανεξαρτησία της από τους Γάλλους. Πρώτος Κυβερνήτης ο Ζαν-Πιερ Μπουαγιέ ή, ελληνιστί, Ιωάννης Βογιέρος, Πρόεδρος του Αϊτίου δηλαδή της Αϊτής.
  • Σωτήριο έτος 1822. Ο Αδαμάντιος Κοραής μαζί με άλλους επιφανείς Έλληνες συντάσσει επιστολές που τις στέλνει σε διάφορες προσωπικότητες για την Ελληνική Επανάσταση. Ζητά βοήθεια. Στέλνει και στο Αϊτίον!
  • Ο Πρόεδρος Μπουαγιέ συγκινείται, ανταποκρίνεται, αναγνωρίζει ΠΡΩΤΟΣ στον Κόσμο την Ελληνική Επανάσταση και αποστέλει βοήθεια: 70 εθελοντές, μαυρούκους, και 45 τόνους καφέ. Το καράβι απέπλευσε με τις επευφημίες των Αϊτινών. Έκτοτε, απωλέσθη. Το κατάπιε, φαίνεται, ο ωκεανός.
  • Κλήθηκε από την κ. Αγγελοπούλου ο νυν Πρόεδρος της Αϊτής, με τα έξοδα πληρωμένα, να τιμήσει τις Εορτές; Του το οφείλουμε.

Βιασμός και ασέλγεια στην ΄Αμυνα (ΙΙ)

  • Στο προηγούμενο κείμενο στο Militaire παρουσίασα το μέγα σκάνδαλο του Α/Α ΑΡΤΕΜΙΣ 30, το οποίο απετέλεσε την πειραματική προσπάθεια, την αφετηρία της φατρίας για την ληστεία στους εξοπλισμούς. 

    Αν αυτό περνούσε ανεξέλεγκτο και ατιμώρητο θα άνοιγε ο δρόμος γι΄αυτά που επακολούθησαν λίγα χρόνια μετά με την “πανδημία” της εποχής Σημίτη. Δε περιορίστηκε μόνο στους εξοπλισμούς αλλά επεκτάθηκε στο Χρηματιστήριο, τα Δημόσια έργα, τους εξοπλισμούς, τους Ολυμπιακούς κά.

  • Το πείραμα, όντως, επέτυχε. Δεν κινήθηκε φύλλο. Συγκαλύφθηκαν τα πάντα.Βοήθησαν, φυσικά, και τα ΜΜΕ αλλά και η λωτοφαγία, η απάθεια των Ελλήνων πολιτών.

Οι πρόσθετες εγγυήσεις συγκάλυψης

  • Εν τω μεταξύ, το αδελφάτο, έλαβε και άλλα πρόσθετα μέτρα για να διευκολύνει την λεηλασία.
  • Το άρθρο 86 του Συντάγματος, έργο του κορυφαίων πολιτικών Ε. Βενιζέλου και Π. Παυλόπουλου, με το οποίο προβλέπεται παραγραφή των αδικημάτων, εντός 2ετίας, των υπόλογων πολιτικών. Το ψήφισε, βεβαιότατα, η Βουλή με ενθουσιασμό! Θα προσθέσω αυτό :ο αείμνηστος Επίτιμος Κων. Μητσοτάκης το χαρακτήρισε “κατάπτυστο που δεν θα το ευρίσκε κάποιος ούτε στο Σύνταγμα της Ζουαζιλάνδης”. Υποσχέθηκε, να το καταργήσει ο υιός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ως Πρωθυπουργός το λησμόνησε.
  • Την άτυπη, σιωπηρή “συμφωνία” Υπουργών να τηρούν, για ότι συμβαίνει δίπλα τους από συναδέλφους, απόλυτη σιωπή  σικελική OMERTA. Την θεωρία αυτή ανέπτυξε γλαφυρά και αναλυτικά ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο του στα ΝΕΑ (το έχω ήδη παρουσιάσει). Κατόπιν τούτου διερωτώμαι αν είχε άδικο ο κορυφαίος -βετεράνος δημοσιογράφος κ. Γ. Βότσης που ονόμασε μία μεγάλη ομάδα πολιτικών ως “κλεπτομανή συντεχνία…”

Η προμήθεια μαχητικών Αεροσκαφών (1999)

  • Σωτήριον έτος 1999. Πρωθυπουργός κ. Σημίτης, ΥΕΘΑ ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος.
  • Αποφασίστηκε, πολύ σωστά, η ενίσχυση ισχύος της ΠΑ με αγορά και άλλων μαχητικών αεροσκαφών. Μάχη μεταξύ F-16 της LOCKHEED-MARTIN (που ήδη υπηρετούσαν επιτυχώς, επιχειρησιακά την ΠΑ) και της BOEING με τα F-15.
  • Ο ΥΕΘΑ ο οποίος έχει μέχρι εκείνη τη στιγμή επέβαλε, ασυζητητί, τις επιλογές του στον άβουλο Πρωθυπουργό, δεν έκρυβε την προτίμηση του στα F-15 της BOEING τα οποία ήταν πανάκριβα αλλά υψηλής τεχνολογίας. Υποστηριζόταν από μεγάλα ΜΜΕ και την Π.Α (Αρχηγός ΓΕΑ ο Πτέραρχος κ .Αντωνετσής)
  • Οι προβλέψεις προδίκαζαν την επικράτηση των F-15 στο ΚΥΣΕΑ που θα συνερχόταν εντός των ημερών 

Τότε συνέβη κάτι το αναπάντεχο. Ο Πρωθυπουργός συνεπικουρούμενος από μερικά μέλη του ΚΥΣΕΑ, εξασφάλισε την πλειοψηφία για την επιλογή του F-16 Block50. Ο Ακης έμεινε ξερός, speechless που λένε οι συμπατριώτες μου Λεβιδιώτες, άναυδος και οργισμένος με την ανατροπή.

  • Κάποιος του ψιθύρισε: Απαίτησε, τουλάχιστον, από τον Σημίτη να διαχειριστείς από την προμήθεια τον κινητήρα και το Σύστημα Αυτοπροστασίας (ΣΑ). Υπάρχει ενδιαφέρον. Οπέρ και εγένετο. Ο Σημίτης φοβούμενος παρενέργειες στο Κόμμα, το οποίο δεν έλεγχε, ενέδωσε! Οποία ανευθυνότης!
    • Τα ήδη χρησιμοποιούμενα F-16 από την ΠΑ έφεραν κινητήρες G-E και σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS (της RAYTHEON) τα οποία αυτά λειτουργούσαν επιτυχώς. Θα ήταν σκέτη παραφροσύνη και παράκρουση η αλλαγή. Ολέθρια οικονομικά, τεχνικά και επιχειρησιακά. Μα ποιος τ΄ακούει αυτά ! Το ΥΕΘΑ, ο Άκης δηλαδή, στράφηκε προς τους κινητήρες PRATT-WHITNEY, πολύ καλοί, ίσως ελάχιστα φθηνότεροι από τους G-E και ως προς το ΣΑ στο Ισραηλινό ASPS το οποίο βάφτίστηκε, για να φουσκώσουμε από εθνική υπερηφάνεια, με το όνομα ΑΧΙΛΛΕΑΣ. Κινητήρες PRATT-WHITTNEY. Άριστοι, με τους οποίους ήσαν εφοδιασμένα αρκετές εκατοντάδες αμερικανικών F-16. Γιατί η USAF χρησιμοποιεί 2 ειδών κινητήρες; Ήταν Κυβερνητική πολιτική για να συντηρεί 2 μεγάλα εργοστάσια. Εξ΄άλλου ο μέγας αριθμός που παρήγαγε η L-M α/φ F-16 διευκόλυνε αυτή την επιλογή. Εδώ όμως η ψωροκώσταινα με 100-120 μαχητικά είχε περιθώρια πολυτέλειας δύο τύπων; Σημειώνω τα εξής ενδιαφέροντα:

– Οι δύο κινητήρες δεν είναι εναλλακτικοί. Δεν προσαρμόζεται ο ένας στην θέση του άλλου στο αεροπλάνο! Μέγα επιχειρησιακό πρόβλημα!

– Η ΠΑ είχε οργανώσει στην Αγχίαλο ένα εξαιρετικό συνεργείο συντήρησης Κινητήρων GE, με εξειδικευμένους τεχνικούς, με αποθέματα ανταλλακτικών κλπ. Τώρα ήταν αναγκασμένη να πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής της να κατασκευάσει και άλλο για τους άλλους κινητήρες. Και όλα αυτά, για μια χούφτα δολάρια!!

– Δεν φτάνει αυτό. Το ΥΕΘΑ δεν έκανε την προμήθεια μέσω FMS όπως συνηθιζόταν γιατί συνέφερε, αλλά ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από την εταιρεία. Γιατί ; Ε, λοιπόν δεν ξέρω. Φροντίστε να μάθετε… Σύστημα αυτοπροστασίας (ΣΑ).

  • Είναι ένα σπουδαίο, ίσως το πολυτιμότερο σύστημα του μαχητικού. Υπήρξαν τρεις προτάσεις.
  • Το υπάρχον ASPIS. Ένα Γαλλικό ISMS-16, ένα ισραηλινό ASPS.
  • To Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο (ΕΑΣ) συνελθόν σε ολομέλεια, αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ (απόφαση 26/22-2-2000)
  1. κρίνει ως επιχειρησιακά κατάλληλο το σύστημα ASPIS.
  2. Κρίνει ως επιχειρησιακά ακατάλληλα τα συστήματά ICMS-16 και ASPS επειδή δεν ικανοποιούν πλήρως τα κριτήρια και τις απαιτήσεις της ΠΑ.

      Συγκεκριμένα δεν πληρούν δύο (2) από τα βασικά κριτήρια επιλογής ενώ άλλα πέντε (5) πληρούνται με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας κλπ. 

Βαθμολογία : ASPIS 97,11%,  ICMS-16 87,61%,  ASPS 59,32%.

  • Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του όταν είδαν την απόφαση χαμογέλασαν ειρωνικά. Υποθέτω ότι είπαν “Αν αυτοί είναι Πτέραρχοι εμείς είμαστε Αρχιπτέραρχοι που ξέρουμε καλλίτερα απ΄αυτούς το συμφέρον της πατρίδας”.
  • Καλεί την ΕΑΒ να λάβει μέρος στην συμπαραγωγή και ανάπτυξη του συστήματος ASPS, του ΑΧΙΛΛΕΑ, και συγκροτεί επιτροπή, υπό διακεκριμένο υποπτέραρχο (τ΄όνομα του στην διάθεση του Militaire) για να ελέγξει και πιστοποιήσει ξανά τον ΑΧΙΛΛΕΑ, λεπτομερώς.
  • Συνέρχεται η Επιτροπή, η οποία φαίνεται δεν “μάσησε” την Υπουργική επιθυμία, η οποία συντάσσει πρακτικό στο οποίο αποφαίνεται ότι ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ …μπάζει σε ένδεκα (11) σημεία.
  • Ποιός είδε τα παλικαράκια του ΥΕΘΑ και δεν φοβήθηκε. Το ΠΟΝΤΙΚΙ, την επιούσα, βγαίνει με ολοσέλιδο τίτλο Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΜΕ ΕΝΔΕΚΑ ΤΡΥΠΕΣ και καλεί τον Σημίτη να επέμβει. Ο φοβερός Πρωθυπουργός αγρόν ηγόραζε.

Ο Άκης καταργεί τις προδιαγραφές!

  • Ο Άκης δεν κόβει τη φόρα του. Έπρεπε να τελειώνει γρήγορα γιατί ερχόταν η προγραμματισμένη, από μήνες, αντικατάσταση του από τον Γιάννο. Έπρεπε να προλάβει.
  • Αποστέλλει προσωπικό έγγραφο στον περιού ο λόγος, γενναίο Πτέραρχο (το οποία κοινοποιεί μόνο στον Γ.Δ της ΓΔΑΕ κ. Σμπώκο και Αναπληρωτή κ. Α. Κάντα, αλλά όχι στην ΠΑ, δηλαδή τον χρήστη) τον Φ 600/16/520028/19 Οκτ 2001/ΓΔΕ στο οποίο γράφονται τα εξής φοβερά:

– Γίνεται, κατ΄αρχήν, δεκτό το προτεινόμενο από την ΕΑΒ σύστημα (ΣΣ έβαλαν την ΕΑΒ μπροστά για να δώσουν εθνική χροιά στο κόλπο).

– Τυχόν αποκλίσεις προδιαγραφών από το σύστημα που θα γίνει αποδεκτό και που αναφέρονται αρχικά δεν θα ληφθούν υπόψη.

Κοντολογίς δίνει οδηγίες στον Πτέραρχο να μη λάβει υπόψη αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της ΠΑ. Σ’ αυτόν που, μόλις προ ολίγου  διεπίστωσε ότι ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ μπάζει σε 11 σημεία! Ο Πτέραρχος εξαφανίσθηκε! Δεν ήθελε να παραλάβει την διαταγή του Υπουργού στην οποία ήταν υποχρεωμένος,  τουλάχιστον στα αρχικά στάδια, να συμμορφωθεί.

  • Το θέμα “βρώμησε” και ξεφούσκωσε. Πιθανόν κάποιοι να είπαν στο Υπουργείο “Τι πάνε να κάνετε βρε; να σκοτώσετε τον κόσμο;”
  • Ο κ. Γ. Παπαντωνίου, το αγνόησε εντελώς και προσανατολίστηκε αμέσως στο ASPIS. Ήλθε σε συνεννόηση αγοράς όχι με τα FMS αλλά, απευθείας, με την ΡAYTHEON με ένα κόστος που υπερέβαινε πολύ τις προτάσεις της εταιρείας του 1999. Άλλο ένα αίνιγμα με γνωστή απάντηση.
  • Η υπόθεση του συστήματος Αυτοπροστασίας των F-16, αγοράς 1999, χαρακτηρίσθηκε βιασμός και ασέλγεια σχεδιασθέν αλλά μη εκτελεσθέν έγκλημα, εις βάρος της ασφάλειας των χειριστών και Α/Φ.  Ενστάσεις δεκτές. Ο διαδεχθεις τον κ. Γ. Παπαντωνίου ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος φορτώθηκε το μεγάλο πρόβλημα της έναρξης παραλαβής του F-16 χωρίς ΣΑ. Άρχισε διαμαρτυρόμενος, έστειλε και 2-3 φακέλους στον Εισαγγελέα, ενόχλησε, και σε λίγο αντικαταστάθηκε. Άφησε αηδιασμένος και κόμμα και πολιτική.

Υ.Γ. Για το προηγούμενο κείμενο μου που αφορούσε το σκάνδαλο ARTEMIS μου τηλεφώνησε παλιός συνάδελφος και μου είπε “Δεν τα λες καλά…”. Του απάντησα “ πες τα εσύ με ένα γράμμα σου. Θα δημοσιευθεί αμέσως”. Απάντηση “θα το σκεφτώ”… Σκέψου το.

Χάσαμε το Αιγαίο stop

  • Αφού καυχησιολογεί αδιάντροπα που ένα κράτος (Τουρκία) εισβολέας, άρπαγας κατέλαβε ένα άλλο κράτος (Κύπρο).
  • Άφου υπερηφανεύεται που ασέλγησε σε ένα μνημείο, Παγκόσμιας Κληρονομίας, την Αγία Σοφία.
  • Αφού απειλεί ότι θα ενισχύσει τους δεσμούς του με τ΄αδέρφια που βρίσκονται σε περιοχές που φθάνει ο κοινός πολιτισμός τους (ποιος πολιτισμός;).
  • Τώρα καταλύει το όνομα του Αιγαίου που το μετανομάζει θάλασσα των νησιών. Ο κ. Ερντογάν!
  • Και εμείς αλληλοφαγωνόμαστε στη Βουλή περί όνου σκιάς και ασήμαντων πραγμάτων αντί να σημάνουμε γενικό συναγερμό.
  • Δεν υπάρχουν ηγέτες που να βλέπουν λίγο μακρύτερα από τη μύτη τους, που να ακούν τις κλαγγές των όπλων;

Οϊ, Οϊ μάναμ

  • Στρατιωτικοί διαμαρτύρονται στο ΥΕΘΑ γιατί αργεί η εκκαθάριση των συντάξεων τους. 
  • Το ΥΕΘΑ διαμαρτύρεται στο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΕΦΚΑ).
  • Το ΕΦΚΑ παραγγέλνει στο ΥΕΘΑ “Αργούμε γιατί έχουμε φόρτο εργασίας. Στείλτε μας μερικούς οικονομικούς αξιωματικούς να βοηθήσουν”.
  • Το ΥΕΘΑ (ΥΦΕΘΑ κ. Αλκ. Στεφανής) ανταποκρίνεται. Το θέμα αφορά, επαναλαμβάνω, συνταξιούχους αξιωματικούς.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ένωσης Στρατού (ΠΟΕΣ), συνδικαλιστικό όργανο των Αξιωματικών, διαμαρτύρεται κατά του ΥΦΕΘΑ διότι έδωσε παράταση απασχόλησης των παραπάνω οικονομικών στον ΕΦΚΑ, διότι, λένε, έτσι ενισχύεται η απεργία. Υπονοούν, αν δεν κάνω λάθος, ότι αν δεν πήγαινε βοήθεια από το ΥΕΘΑ στο ΕΦΚΑ το ΥΠΟΙΚ θα αναγκαζόταν να προσλάβει προσωπικό. Να γελάσω;
  • Το ΠΟΕΣ ενδιαφέρει η ανεργία ή η εξυπηρέτηση μελών του; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
  • Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κράτος!

Τελικά, κάθε πολιτικός αγωνίζεται ν΄αποδείξει ότι όλοι οι αντίπαλοι του είναι ανίκανοι. Το εκπληκτικό είναι ότι όλοι έχουν δίκιο.

Γουλιέλμος Τέλλος

  • Τις πταίει για το αλαλούμ της ΜΗΔΕΙΑΣ; ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Κυβέρνηση, Δήμοι, Περιφέρειες ή ο κακός μας καιρός;
  • Τις πταίει για την εγκατάλειψη της Άμυνας επί μια 10ετία; Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης, ο Αντωνάκης, ο Αλέξης, ο Μπένι, ο Μεϊμαράκης, η Φώφη (όχι αυτή δεν φταίει…).
  • Για το “ξεπάτωμα” της Παιδείας;  Ο Αρούλης, ο Φίλης, η Κεραμέως, ο….., ο ….
  • Συμπέρασμα: Κανείς δεν φταίει ή όλοι φταίνε όποτε δεν βρίσκεις άκρη. Καταλήγουμε στο ασματίδιο του αξέχαστου Λουκιανού

Φταίμε κι΄εμείς

Φταίτε κι΄εσείς

Φταίνε κι΄οι άλλοι

Φταίμε κι΄εμείς

Φταίτε κι΄εσείς

Φταίει κι΄ο Χατζηπετρής

Απαγορευμένη Ζώνη

Το σπουδαιότερο πνευματικό προσόν μιας γυναίκας είναι η ομορφιά της

Όσκαρ Ουαϊλντ

  • Είναι εκτός αρμοδιότητας και νοοτροπίας στήλης η ενασχόληση με τα σεξουαλικά κουτσομπολιά ή παρεμφερείς ειδήσεις ή καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που σήμερα είναι του συρμού.
  • Δεν άντεξα όμως ν΄αποφύγω τον πειρασμό να σας ενημερώσω για κάτι. Ένας από τους καταγγελθέντες είναι ο ηθοποιός κ. Κώστας Σπυρόπουλος. Δεν γνωρίζω αν η καταγγελία ευσταθεί ή “τον πήραν τα σκάγια”. Ο κ. Κ.Σ λοιπόν, είχε μακρύ ειδύλλιο με την αλησμόνητη εθνική σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δεν μου πέφτει λόγος ν΄ασχοληθώ με λεπτομέρειες. Στη φάση προ του τέλους της Αλίκης ο Κ.Σ είχε συνδεθεί με την κ. Μιμή Λιάνη, χήρα του αείμνηστου Ανδρέα, όπως αναφέρει λεπτομερώς στο βιβλίο του ο κ. Γιάννης Παπαμιχαήλ, γιός Αλίκης. Θα έλεγα: καλά έκαναν τα παιδιά, η ζωή συνεχίζεται, κι΄έρως χρόνια δεν κοιτά κι’ όπου να βρει παιδεύει. Ότι ο έρωτας αυτός άνθισε προ του θανάτου της Αλίκης ή μετά είναι θέμα των κοσμικών στηλών. Σημειώνω, απλά, ότι η κ. Μιμή είχε δηλώσει μετά τον θάνατο του ΑΠ “Εγώ, μετά τον Ανδρέα, έκλεισα ως γυναίκα …”. Φαίνεται, όμως, ότι έκλεισε, προσωρινά, για ανακαίνιση και ξανάνοιξε με τον Κωστάκη. Κι εδώ έρχομαι στο ζουμί. Ο δεσμός αυτός κράτησε μια διετία και βάλε και το ζεύγος απολάμβανε τον έρωτα του φρουρούμενο από έξη (6) κρατικούς αστυνομικούς που τους πληρώναμε εμείς, οι χαχόλοι. Και σήμερα η κ. Μιμή φρουρείται ως Εθνικό Κεφάλαιο. Ζήτω το έθνος!

Ο χαώδης Νόμος Βενιζέλου για εξοπλισμούς (2011)

  • Κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρώντας τις ΕΔ.
  • Σήμερα μπήκε “τσόντα” αναθεωρημένος, σε ένα χαώδες Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ας ευχηθούμε να βγει κάτι καλό.
  • Παρακολούθησα στη Βουλή την συζήτηση, κατ’ αρχή, του ΣΝ.
  • Θαύμασα την αγόρευση της εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Διαμάντως Μανωλάκου. Διάβαζε ένα πολυσέλιδο κείμενο, περί ανέμων, υδάτων, πολυεθνικών συμφερόντων, αστυκοτσιφλικάδικες μπουρζουαζίας κλπ. Και δήλωσε αρνητική ψήφο. Το αναμενόμενο δηλαδή. Γιατί δεν το έλεγε από την αρχή να τελειώνουμε. Η κ. Βουλευτής, γεωπόνος, ήταν ανάγκη να διαβάσει τόσες σελίδες; Υπόψη ότι ο κανονισμός της Βουλής απαγορεύει το διάβασμα, δια ροπάλου. Τώρα αυτό ξεπεράστηκε. Ανεβαίνει ο πάσα ένας παίρνει ένα κείμενο, που συνήθως το έγραψαν άλλοι και αγορεύει. 
  • Επίσης θαύμασα και τον αστέρα του ΜΕΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη, περιβαντολόγο. Τα ίδια αναμασήματα. Σημειώνω ότι ο κ. Κ.Α υπήρξε μια από τους υπέροχες επιλογές του Γιωργάκη που άρπαζε πάσα ένα και του έδινε αξίωμα. Τον έστειλε στην ευρωβουλή όπου σύντομα ο επιλεγής την έκανε “μπραφ”από το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν παρέδωσε την έδρα. Μετά κατέφυγε στο ΜΕΡΑ25 όπου εκλέχθηκε βουλευτής. Εδώ αναζητείται ο σοφός εκλογέας.

“Μυστικές” επισκέψεις 

  • Με τον τίτλο αυτόν παρουσιάζει, η καλά πληροφορημένη Καθημερινή (27/2) την είδηση ότι ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιώτοπουλος έχει περάσει το κατώφλι του Μαξίμου για να συνεργαστεί με τον Πρωθυπουργό ή Συνεργάτη του.
  • Η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα εξοπλισμού και κρίσεων αξιωματικών (sic)
  • Σχόλια:   Ι. Για τους εξοπλισμούς, φυσικό.

      ΙΙ. Για τις κρίσεις γιατί; Δεν υπάρχουν αρμόδιοι και υπεύθυνοι, κατά Νόμου, και εννοώ τους καταξιωμένους Αρχηγούς που αυτοί υπέδειξαν. Επανερχόμαστε στην εποχή των Αντωνομπένηδων με λίστες τύπου Ζαζιά, στην κομματικοποίηση του Στρατεύματος, τον τάφο της αξιοκρατίας; Αυτό είναι το φρόνημα με το οποίο θα προικοδοτήσουν τα στελέχη;


ΠΗΓΗ