Ο υπουργός αναγγέλλει επίσης την ιδιωτικοποίηση της εμπορίας και της διανομής Φ/Α της ΔΕΠΑ, την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ και την εξεύρεση λύσης για τη ΛΑΡΚΟ

Ποσό των 750 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεθεί άμεσα προκειμένου να μπορέσει να κρατηθεί όρθια η ΔΕΗ αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τονίζει ότι το ποσό αυτό «πρέπει να βρεθεί με διάφορους τρόπους».

Όπως αναφέρει, πρώτος κρίσιμος σταθμός για τη βιωσιμότητα της επιχείρηση; είναι η 24η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η νέα έκθεση του ορκωτού λογιστή Ernst & Young. Μέχρι τότε, σε 45 ημέρες από σήμερα, θα πρέπει να έχουν βρεθεί τα 750 εκατ. ευρώ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με τα μέτρα αντικατάστασης των ΝΟΜΕ, για τις οποίες έχει αναγγείλει την κατάργηση τους σημειώνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περάσει «το ταχύτερο σε μια απελευθερωμένη αγορά ενέργειας, το λεγόμενο target model, την πολιτική δηλαδή της ΕΕ».

Εξάλλου, ο υπουργός προαναγγέλλει την ιδιωτικοποίηση χωρίς καθυστερήσεις της εμπορίας και της διανομή φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ, ενώ για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ μιλά για νέο διαγωνισμό, με τον οδικό του χάρτη να καθορίζεται σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ και τη νέα διοίκηση της εταιρείας.

Τέλος για την περίπτωση της ΛΑΡΚΟ ο κ. Χατζηδάκης υπενθυμίζει ότι τα χρέη της προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ και θέτει ως πρώτο βήμα για τη διάσωσή της την τοποθέτηση νέας διοίκησης, ενώ σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ θα αναζητηθεί όπως λεει η προσφορότερη λύση για την εταιρεία και τους εργαζόμενους.