Όσον αφορά την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε πως θα καλυφθούν πρώτα οι κύριες και μετά τις επικουρικές

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με το θέμα των συντάξεων, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή της εθνικής σύνταξης. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας «σε περίπου δυο μήνες από σήμερα, ίσως και λίγο παραπάνω, θα δοθεί η εθνική σύνταξη σε τους όσους έχουν καταβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση».

Αναφορικά με την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων ο υπουργός επεσήμανε πως θα καλυφθούν πρώτα οι κύριες και μετά τις επικουρικές Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε πως υπάρχει και το θέμα με τις επικουρικές, ωστόσο όπως είπε «θα ξεκινήσουμε με τις κύριες για να καλύψουμε τα «χοντρά» και ταυτοχρόνως θα τρέξει γρήγορα η καταβολή των συντάξεων». «Πάμε με την ομάδα έργου και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για να επιταχυνθεί η διαδικασία», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως «θα γίνει μια παράλληλη εργασία και για τις επικουρικές».

Επίσης σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε πως είναι «προεκλογική δέσμευση της ΝΔ» και ανέφερε ότι «μόνο για τις επικουρικές συντάξεις και μόνο για τους νέους, ο ασφαλισμένος θα δημιουργεί έναν ατομικό «κουμπαρά» και θα μπορεί να διαμορφώνει το ύψος της σύνταξής του. Αυτό ισχύει στις περισσότερες χώρες της ΕΕ», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Για τα αναδρομικά

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Χατζηδάκης, σημείωσε πως όσοι ήδη έχουν καταβάλει αίτηση για σύνταξη θα πάρουν και αναδρομικά και πρόσθεσε πως έρχονται εννέα μέτρα «για να προσεγγίσουμε το θέμα ολιστικά». Επίσης, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα μείωσης των συντάξεων, ούτε αλλαγής των ορίων ηλικίας» και σημείωσε ότι «κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σέβεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου».

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται 3+1 ανατροπές για διαχειριστές και ιδιοκτήτες ακινήτων

Αντόνιο Περκάσι: Ποιο είναι το νέο αφεντικό της ΝΙΚΕ στην Ελλάδα που ψάχνει ήδη προσωπικό (pics)

Folli-Follie: Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αίτηση εξυγίανσης – Να απορριφθεί ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος