Ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Ιουλίου η προαναγγελθείσα κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη, με μία πολύ δυνατή βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, διάρκειας μόλις 15 λεπτών, η οποία, ωστόσο, ήταν ικανή να προξενήσει για μία ακόμα φορά προβλήματα.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα έμειναν στο δρόμο από τις λίμνες που δημιουργήθηκαν, έπεσε ένα δέντρο χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κάποιος, ενώ σε κάποια υπόγεια χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία, για να αντλήσει ύδατα.

Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Ειδικότερα, τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Στην οδό Ψελλού, σε ένα σημείο που πλημμυρίζει πολύ συχνά, δύο αυτοκίνητα έμειναν από τα συγκεντρωμένα νερά, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους έπεσε ένα δέντρο στο πάρκο της Νέας Ελβετίας.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε τουλάχιστον δώδεκα περιπτώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, ακόμα και χαλαζοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι τουλάχιστον το απόγευμα του Σαββάτου.