Θέμα ημερών είναι η δρομολόγηση στη γραμμή Πειραιάς – Μήλος – Σαντορίνη – Ρέθυμνο του πλοίου Olympus της εταιρείας Sea Speed Ferries του κ. Καραμπέκου.

Η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων θα είναι την Τετάρτη 17 Ιουλίου, όμως θα οριστικοποιηθεί σήμερα μετά και τα τελευταία δοκιμαστικά που πρόκειται να γίνουν. Δεν αποκλείεται η δρομολόγηση να είναι την Παρασκευή 19 Ιουλίου, σε κάθε περίπτωση θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ναυτιλιακό – τουριστικό πράκτορα Μιχάλη Δανδουλάκη, το πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο από τον Πειραιά προς Μήλο, Σαντορίνη και κατάληξη στο Ρέθυμνο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή (ημερήσιο). Η ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά θα είναι στις 21.00.

Σε ό,τι αφορά το αντίστροφο δρομολόγιο (το οποίο θα διαρκεί 12 ώρες) από Ρέθυμνο προς Σαντορίνη, Μήλο και κατάληξη στο λιμάνι του Πειραιά, θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή με ώρα αναχώρησης τις 19.00.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Το πλοίο Olympus είναι το πλοίο Elli T, το οποίο είχε αγοραστεί από την εταιρεία Cretan Lines και μετά από πολλές περιπέτειες, οικονομικής φύσης, κατέληξε στην εταιρεία Καραμπέκου.

Το πλοίο έχει πλήρως ανακατασκευαστεί, έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα των μηχανών, ενώ έχει ανακαινισθεί πλήρως ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, που είχε σχεδόν «λεηλατηθεί» το διάστημα που παρέμενε ακινητοποιημένο.

Το πλοίο έχει μήκος 142 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει ως 1000 επιβάτες. Έχει 273 κλίνες και μπορεί να μεταφέρει ως 60 φορτηγά και ως 450 Ι.Χ.

Αγγελική Καλλέργη goodnet.gr