Αυτό τον χαρακτηρισμό δίνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου, την παρότρυνση μετά την επίσκεψη στο υπουργείο τουρισμού για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου, ενημερώνει τα μέλη του ότι : «μόνο ως ωμή παρέμβαση του Πρωθυπουργού στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζεται η παρότρυνση μετά την επίσκεψη στο υπουργείο τουρισμού για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, την στιγμή που είναι σε ισχύ και έχει κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική από το υπουργείο εργασίας η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων!».

Επίσης, όπως αναφέρει, «η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας δεν γίνεται ούτε με παρακλήσεις, ούτε με επικλήσεις από το υπουργείο τουρισμού!», σημειώνοντας πως:

«Στο υπουργείο Εργασίας, βρίσκεται το πρόβλημα και λέγεται νόμος Χατζηδάκη, με τον οποίο καταργήθηκε το ΣΕΠΕ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί!

Αφού λοιπόν η Κυβέρνηση μας άφησε χωρίς εισόδημα 5 μήνες, είπε να κάνει και μια αναφορά σε εμάς! ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΝ!!!

Εμείς για άλλη μια φορά θα βοηθήσουμε την Κυβέρνηση με τις προτάσεις μας για το πως τηρείται η εργατική νομοθεσία!

Α) Κηρύξτε επιτέλους τις τοπικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας των νομών Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, ως γενικώς υποχρεωτικές, όπως επίσης και την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό. (αφορά 400.000 εργαζόμενους!)

Β) Επιτέλους βάλτε σε λειτουργία το ΣΕΠΕ η όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, ώστε να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί!

Γ) Δώστε κίνητρο στους εργαζόμενους του κλάδου μας να επιστρέψουν στην εργασία τους, επαναφέροντας την απονομή του εφάπαξ στην εικοσαετία και επαναφέρετε την χρονική ισχύ του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα, εκτός και αν νομίζετε πως μπορούμε να επιβιώσουμε τον χειμώνα με 1200 ευρώ συνολικά!!

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ!
ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ!

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!»