Μεγάλες ήταν οι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στα σπίτια που χρησιμοποιούνταν ως “καβάντζες” από τα τρία άτομα - ενός 44χρονου και μια 64χρονης από την Ελλάδα και ενός 45χρονος Αλβανού - που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο.

Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξακριβώθηκαν σπίτια ιδιοκτησίας του 45χρονου και της 64χρονης, τα οποία ο 44χρονος χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη και πώληση ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 44χρονος να τοποθετεί μια σακούλα σε κάδο απορριμμάτων η οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε, μια συσκευασία με 2.006 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου και μια συσκευασία με 502 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή σκόνης και κατασχέθηκαν.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των τριών ατόμων, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 6.904,1 γραμμάρια κάνναβης

• 72,5 γραμμάρια κοκαΐνη σε 20 αυτοσχέδιες συσκευασίες,

• Το χρηματικό ποσό των 1.820 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

• 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

• 3 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό ιδιοκτησίας του 44χρονου ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.