Παρότι διατηρούν χαμηλούς τόνους στην Τρικούπη, η αναστάτωση που δημιούργησε η επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, αλλά και σύσσωμη την ΚΟ του κόμματος, προκάλεσε τον εκνευρισμό, αλλά και την αμηχανία των στελεχών, καθώς ανέδειξε τα προβλήματα και τις λεπτές ισορροπίες μέσα στην παράταξη.

Εμμέσως, έδωσε μια απάντηση ο Παύλος Χρηστίδης στην επιστολή της Νάντια Γιαννακοπούλου σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει, «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια των ανθρώπων που πιστεύουν, αγωνίζονται, αγωνιούν και έμειναν σταθεροί στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, άφησε άλλη μια αιχμή, λέγοντας ότι «όποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από την συλλογικότητα και την προσπάθεια, την όποια κάνουν εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι σε αυτά τα οποία πιστεύουν, κάνει πολύ μεγάλο λάθος».

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ απάντησε και στα σενάρια για την συμπόρευση του κόμματος με οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τη ΝΔ, λέγοντας ότι αυτά τα είναι «παραμύθια της Χαλιμάς».