Ελλάδα Κόσμος ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χριστίνα Φλαμπούρη: Η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε το Νότιο Πόλο! (εικόνες)

του Κώστα Ασημακόπουλου
όπως γράφει το ethnos.gr, η Φλαμπούρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε το Νότιο Πόλο και η πρώτη που συμπεριλήφθηκε στο κλειστό κλαμπ των 70 γυναικών και συνολικά των 400 ανθρώπων που έχουν πατήσει στις 7 υψηλότερες και δυσκολότερες κορυφές κάθε ηπείρου (7 Summits Project) που θεωρείται από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις στον κόσμο. Η αποστολή περιελάμβανε δύσκολη πορεία 111 χιλιομέτρων με τα ορειβατικά σκι ως το νοτιότερο σημείο της Γης και στις 6 Ιανουαρίου στις 17.30 πάτησε την υψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής.
Η Φλαμπούρη από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένη. «Ένας φίλος που είπε ότι σύμφωνα με τον μύθο όταν κάποιος κάνει το 7/7, το βουνό εκρήγνυται και βγαίνουν πυροτεχνήματα και καραμέλες από μέσα... Έτσι έγινε...γέμισε ο ουρανός χρώματα», έγραψε η Φλαμπούρη στο Facebook.

Η νεαρή αλπινίστρια ξεκίνησε τους άθλους της τον Ιούλιο του 2016 με την κατάκτηση της υψηλότερη κορυφής της Ευρώπης, το Ελμπρούς (5.642μ.) στη Ρωσία. Ακολούθησαν η ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895μ.) στην Τανζανία, η ψηλότερη της Β. Αμερικής, το Ντενάλι (6.194μ.) στην Αλάσκα, η ψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας, η Πυραμίδα Κάρστενς (4.884μ.) στην Παπούα και η ψηλότερη της Νοτίου Αμερικής, η Ακονκάγκουα (6.962μ.) στην Αργεντινή. Τον Μάιο του 2019 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ (8.848μ.).