Καζάνι που βράζει θυμίζει ο Δήμος Φαιστού, όπου η Δημοτική Αρχή ακόμα δεν έχει καταφέρει να ψηφίσει τον προϋπολογισμό εξαιτίας των αντιδράσεων και των ενστάσεων που προκύπτουν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Το θέμα του προϋπολογισμού έχει φθάσει στο Σώμα συνολικά τρεις φορές, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς (χωρίς τη φυσική παρουσία των συμβούλων δηλαδή) υπερψηφίστηκε με 15 ψήφους υπέρ και μόλις 1 ψήφο κατά. Αυτός ο αριθμός ωστόσο δεν είναι αρκετός για την έγκριση του προϋπολογισμού, αφού ακόμα και σύμφωνα με το νέο νόμο, ότι δια περιφοράς ψηφοφορίες απαιτείται αυξημένη συμμετοχή, οπότε χρειάζονταν τουλάχιστον 18 ψήφοι.

Το ζήτημα έχει ανάψει φωτιές στην τοπική κοινωνία, επειδή υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρωθούν εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τη στιγμή μάλιστα που ο δήμος χρειάζεται πόρους για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες καταστάσεις λόγω κορωνοϊού.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και το θέμα ενίσχυσης του δήμου με το ποσό των 40.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, που καταβάλλεται ως έκτακτη ενίσχυση στο Δήμο για κάλυψη άμεσων αναγκών, το οποίο υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Το όλο θέμα αναμένεται να συζητηθεί ξανά την ερχόμενη Δευτέρα στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει η υπευθυνότητα ως προς την ψήφο, τουλάχιστον αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.