Μάχη έδωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο Ηράκλειο της Κρήτης κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο διακινητές κοκαΐνης.

Όλα ξεκίνησαν όταν το κλιμάκιο της Δίωξης έκανε έλεγχο σε υπαίθριο χώρο στον οποίο ήταν κρυμμένες οι ποσότητες των ναρκωτικών. Λίγη ώρα αργότερα, στο σημείο έφτασαν με ΙΧ δυο εκ των αλλοδαπών διακινητών, ένας 29χρονος και ενας 37χρονος, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της αστυνομίας άρχισαν να χτυπούν τους αστυνομικούς προκειμένου να διαφύγουν. Δεν δίστασαν, ακόμη, να βγάλουν και όπλο χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να ξεφύγουν.

Εν συνεχεία, οι άνδρες της Δίωξης σταμάτησαν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 31χρονος και ένας 37χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συναντηθεί με τους δυο συνεργούς τους. Παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν, ενώ στην κρυψώνα της σπείρας εντόπισαν και κατάσχεσαν 12 συσκευασίες με 5,4 γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και 980 ευρώ από το εμπόριο των ναρκωτικών.

Παράλληλα, στο Ι.Χ. και στο σπίτι του 31χρονου βρήκαν ένα πιστόλι με φυσίγγια, έξι συσκευασίες με 2,6 γραμμάρια κοκαΐνης και 1.535 ευρώ απο την παράνομη δραστηριότητα της σπείρας.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και της αντίστασης.