Υγρά απόβλητα εταιρείας στη Μεταμόρφωση κατέληγαν στον Κηφισό - Συνελήφθη 55χρονος
Συνελήφθη χθες (28/9) 55χρονος για τον εντοπισμό διαρροής αποβλήτων από εγκαταστάσεις εταιρείας που κατέληγαν στον Κηφισό Ποταμό, δημιουργώντας ρύπανση στα νερά.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α., σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησαν έλεγχο σε εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου λειτουργεί μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολιτική | 29.09.2026 15:08Kαταγγελία στο ΕΣΡ για «στημένη δημοσκόπηση» της εταιρείας Interview
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε διαρροή υγρών αποβλήτων από τη μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και συγκεκριμένα, από δεξαμενή καθίζησης, η οποία βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας, πλησίον της όχθης του Κηφισού.

Στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στην εξωτερική περίφραξη της εγκατάστασης, στο σημείο εξόδου των υγρών αποβλήτων, όπου διαπιστώθηκε συνεχής ροή αυτών, τα οποία είχαν σχηματίσει ρυάκι επί της επιφάνειας του εδάφους, με κατεύθυνση προς τον Κηφισό, στον οποίο και κατέληγαν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη ρύπανση των υδάτων του ποταμού και ενείχε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι από τη μακροσκοπική εξέταση των υγρών αποβλήτων διαπιστώθηκε ότι αυτά παρουσίαζαν αλκαλική αντίδραση ενώ ελήφθησαν δείγματα, τα οποία απεστάλησαν προς εργαστηριακή ανάλυση.

Σε βάρος του 55χρονου υπεύθυνου για την τήρηση των Περιβαλλοντικών Όρων των εγκαταστάσεων της εταιρείας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί περιβαλλοντικής προστασίας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη
Σενάρια για προσωπικές διαφορές και αντίποινα πίσω από τον εμπρησμό στη Νέα Ιωνία - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Θάνατος Μαζωνάκη: Ανοίγουν τα κινητά έξι προσώπων - Στο μικροσκόπιο δύο μήνες επικοινωνιών

Θα βαριόταν κι ο Μαρουσάκης: Πόσες σερί μέρες βρέχει στο Τόκιο και ποιο ρεκόρ έσπασε

Ο Ίαν ΜακΓιούαν στην Αθήνα - Οι επιλογές, τα λάθη και οι συνέπειες που σημάδεψαν τα βιβλία του