Επισπεύδονται οι διαδικασίες ένταξης επιχειρηματικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο

Επισπεύδονται όλες οι διαδικασίες ένταξης επιχειρηματικών σχεδίων στα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου, ενώ πραγματοποιούνται καθημερινά συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκειμένου να ενταχθούν ώριμα αναπτυξιακά έργα ως ΣΔΙΤ αλλά και για να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρεις οι νέες στρατηγικές της ΕΕ για την βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτά προκύπτουν από τις σημερινές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση.

Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τιερί Μπρετόν «και συζήτησαν για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της ενιαίας αγοράς και τις νέες στρατηγικές της ΕΕ για την βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ενώ σε ανάρτησή του ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει ότι «με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, κ. Δ. Μαθιό συζητήσαμε για σημαντικά θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων. Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, επισπεύδουμε όλες τις διαδικασίες ένταξης των επιχειρηματικών σχεδίων στα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου».

Επίσης, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός, μαζί με τον γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) Ορέστη Καβαλάκη, συναντήθηκαν σήμερα, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και συζήτησαν για την ένταξη αναπτυξιακών έργων ως ΣΔΙΤ. «Υπ. Ανάπτυξης: Επισπεύδονται οι διαδικασίες ένταξης επιχειρηματικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο», όπως σημειώνεται στην ανάρτηση.

Τέλος, σήμερα ο υπουργός συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επαγγελματικής Ένωσης Πλανόδιων και Υπαίθριων Μικροπωλητών και Λιανεμπόρων παρουσία του προέδρου Πέτρου Χατζίρη και «συζήτησαν τα προβλήματα του κλάδου και τους προτεινόμενους τρόπους επίλυσης» όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη.