Υπάλληλοι της Google «ακούνε» τις ηχογραφήσεις του Google Assistant

Google_sas_akouei.png

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Google Assistant σας για να πάρετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας ή για να εκτελέσετε καθημερινές σας διεργασίες νομίζετε πως είστε οι μόνοι που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις συνομιλίες. Ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν άτομα στη Google που μπορούν να ακούσουν τις συνομιλίες σας με το Google Assistant σας. Μια αναφορά του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού VRT News, αποκάλυψε ότι οι ηχογραφήσεις των Google Assistants σε speakers και smartphones μεταφέρονται στην Google, όπου μπορεί να τις ακούσουν υπάλληλοι της εταιρείας.

Το VRT News είχε τη δυνατότητα να ακούσει κάποιες από τις ηχογραφήσεις ατόμων από την Ολλανδία και το Βέλγιο και μάλιστα ήταν σε θέση να ακούσει τις διευθύνσεις ορισμένων ανθρώπων από τις ηχογραφήσεις. Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό είναι ότι μερικές ηχογραφήσεις έγιναν χωρίς καν να έχουν ενεργοποιήσει το Google Assistant τους.

Όσοι από τους υπαλλήλους της Google ασχολούνται με αυτόν τον τομέα, χρησιμοποιούν αυτές τις φωνητικές εγγραφές για να βελτιώσουν την τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας. Σύμφωνα με την έκθεση, οι υπάλληλοι της εταιρείας λαμβάνουν ηχογραφήσεις από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί που μπορεί να ακούνε και τις δικές σας συνομιλίες.

106407787_1805852.jpg

Σύμφωνα με την αναφορά του VRT, αυτό παραβιάζει τους Όρους και τις Υπηρεσίες της Google, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακούνε τις ηχογραφήσεις σας.

Η Google, προσπαθεί να αποκρύψει τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, επισημαίνοντας τις εγγραφές με αριθμούς αντί για το όνομα του χρήστη. Αλλά το γεγονός ότι οι πληροφοριοδότες ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τις διευθύνσεις και τα ονόματα ορισμένων ανθρώπων από τις ηχογραφήσεις, ακυρώνει το σύνολο των προσπαθειών που καταβάλλονται από την εταιρεία σχετικά με την ανωνυμία των ηχογραφήσεων.

Όταν η Google ρωτήθηκε για το συμβάν, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί και μεταγράφει μόνο το 0,2% των ηχογραφήσεων και τις χρησιμοποιεί για να βελτιώσει την τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης.

Αυτή η αναφορά είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι παρά τις υποσχέσεις της Google να διατηρήσει το απόρρητό μας, δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε 100% σίγουροι ότι τα προσωπικά μας δεδομένα είναι ασφαλή, όταν λαμβάνονται από εταιρείες.


secnews.gr