Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης συναντήθηκε με τον Αερολιμενάρχη Σητείας κ. Δημήτρη Βερίγο. «Στην παρούσα φάση τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα αεροπλάνα των εσωτερικών γραμμών μετακινούνται με πολύ λίγους επιβάτες. Η κίνηση είναι υποτονική λόγω των περιορισμών που υπάρχουν.

Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο δήμαρχος Σητείας “η ενημέρωση που έχω είναι ότι για την καλοκαιρινή περίοδο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αρκετές εταιρείες για να προσγειώσουν τα αεροπλάνα τους στο αεροδρόμιο Σητείας. Είναι ένα οικονομικό αεροδρόμιο. Γίνεται αντιληπτό ότι σε περιόδους δύσκολες και οικονομικής κρίσης τα κοστολόγια όλων των εταιρειών ελέγχονται πρωτίστως, ως οικονομικός δείκτης.

Το αεροδρόμιο Σητείας έχει καλές προοπτικές για αυτό το καλοκαίρι. Αν εφαρμοστούν και οι οδηγίες της ΕΕ για τη δυνατότητα μετακίνησης όλων των επιβατών μέσω της πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα και στις διαδικασίες ελέγχου στις εισόδους, όπου υπάρχουν αεροδρόμιο.

Ως εκ τούτου θα είναι ευκολότερη η προσέγγιση στην περιοχή μας αφού δεν θα υπάρχουν οι αυστηροί ιατρικοί έλεγχοι που εφαρμόστηκαν την περυσινή χρονιά.

Μακάρι να πάνε όλα καλά. Φαίνεται ότι θα είναι μία καλή χρονιά η φετινή. Εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους, να βοηθήσουμε. Έχουμε ανάγκη όλοι, όλων κι ευχόμαστε να κυλήσουν τα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».