Η περιοδεία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε και απρόοπτα, με τον υπουργό να αλλάζει τον προγραμματισμό και να εισέρχεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από διαφορετική είσοδο

Η περιοδεία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε και απρόοπτα, με τον υπουργό να αλλάζει τον προγραμματισμό και να εισέρχεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από διαφορετική είσοδο.

Συγκεκρίμενα, στο πλαίσιο της επίσκεψης Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, υγειονομικοί και πολίτες βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πριν την άφιξη του, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της προστασίας του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, φωνάζαν ότι «ο υπουργός Ανάπτυξης είναι ανεπιθύμητος καθώς ως υπουργός Υγείας δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας και ειδικότερα το Νοσοκομείο Ρεθύμνου».

Ακόμη ανέφεραν ότι «ζούμε μια υγειονομική τραγωδία για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση».

adonis12.jpgadonis11.jpgΣύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους που φώναζε και προσωπικά συνθήματα κατά του κ. Γεωργιάδη, άλλαξε ο προγραμματισμός και ο υπουργός εισήλθε στο νοσοκομείο από τα ΤΕΠ και όχι την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοικήτρια της 7η ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Λευτέρη Μάρκακη, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του ιδρύματος.

adonis13.jpgΗ είσοδος των ΤΕΠ αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο υπουργός τελικά αποχώρησε από εναλλακτική έξοδο.

adonis14.jpgadonis15.jpgadonis16.jpgadonis17.jpgΜάλιστα, εκτυλίχθηκε ένας μίνι διάλογος με συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν, με τον υπουργό να τους ρωτά «γιατί φωνάζετε, εγώ εδώ είμαι», εκείνοι να τον ρωτούν «γιατί δεν βγήκατε από την κεντρική είσοδο αλλά από εδώ που δεν υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος» και τον υπουργό να ανταπαντά «γιατί δεν μπορώ την πολύ φασαρία». Ολοκληρώνοντας τον διάλογο, ο κ. Γεωργιάδης του ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και αποχώρησε.

adonis19.jpgadonis18.jpgΑναλυτικά το ρεπορτάζ του neakriti.gr για την επίσκεψη Γεωργιάδη στο Ρέθυμνο ΕΔΩ.