Με αφορμή τον προπηλακισμό στελεχών της ΑΑΔΕ σε ώρα καθήκοντος, ο υπουργός Οικονομικών καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση

Την απερίφραστη καταδίκη για το νέο κρούσμα βίας σε βάρος εφοριακών στο Ρέθυμνο, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε, σε ένα Κράτος Δίκαιου δεν μπορούμε να υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Προανήγγειλε μάλιστα ότι την Παρασκευή θα επισκεφθεί ο ίδιος τα γραφεία της ΑΑΔΕ, για να δηλώσει την στήριξή του στο έργο των εφοριακών ελεγκτών κατά της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση στο υπουργείο Οικονομικών της νέας πλατφόρμας MyDATAS για τα ηλεκτρονικά βιβλία, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε τα εξής:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών θεωρεί τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής όχι μόνο προστασία του υγιούς επιχειρείν, αλλά και προάσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Με αφορμή τον προπηλακισμό στελεχών της ΑΑΔΕ σε ώρα καθήκοντος, καταδικάζουμε απερίφραστα την απρόκλητη, άνανδρη και επικίνδυνη, ακόμα και για τη ζωή τους επίθεση, που δέχθηκαν οι εφοριακοί υπάλληλοι και εκφράζουμε την στήριξη μας προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

Και ο κύριος Σταϊκούρας κατέληξε λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν θα δείξουμε την παραμικρή ανοχή σε οποιονδήποτε νομίζει ότι με τη βία θα επιτύχει τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προς το κοινωνικό σύνολο».