Τηλεδιάσκεψη με διευθύνοντες συμβούλους και ανώτατα στελέχη 22 αμερικανικών πολυεθνικών που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα πραγματοποίησε το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταξύ των πολυεθνικών που συμμετείχαν ήταν η Exxon Mobil και η Reython.

Συνολικά πάντως, οι εταιρείες προέρχονται από ένα ευρύ πλέγμα κλάδων όπου δραστηριοποιούνται. Μεταξύ αυτών ήταν φαρμακευτικές και εταιρείες βιοτεχνολογίας, εταιρείες απ’ τον τουριστικό κλάδο, της ενέργειας καθώς και της τεχνολογίας.

Την τηλεδιάσκεψη οργάνωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ και από ελληνικής πλευράς συμμετείχε επίσης ο υφυπ. Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Τεχνολογία και Έρευνα κ. Χρίστος Δήμας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών εξήραν την επιτυχημένη αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης και παράλληλα ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα για τον οικονομικό αντίκτυπο αλλά και για το ισχύον επενδυτικό πλαίσιο.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να επαναλάβουν σε περίπου ένα μήνα από τώρα την τηλεδιάσκεψη. Παράλληλα εκφράστηκε η βούληση όταν αποκατασταθούν οι αεροπορικές μεταφορές και ενεργοποιηθούν συγκεκριμένα ταξιδιωτά πρωτόκολλα να πραγματοποιηθεί αποστολή στην Αθήνα.