Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα: «Κίτρινο» σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου, καθώς μεγάλο μέρος της χώρας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλός κίνδυνος), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 22.08.2026 22:45 Σπέτσες: Σύλληψη επιβάτη του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην παραλία - Τον είδαν να πετάει σακουλάκι με ναρκωτικά

Οι «κίτρινες» περιοχές

Στον χάρτη, η μεγαλύτερη έκταση της χώρας αποτυπώνεται με κίτρινο χρώμα, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται αυξημένη προσοχή και ετοιμότητα.

Στην κατηγορία 3 περιλαμβάνονται η Αττική, τα Κύθηρα, η Βοιωτία, η Εύβοια και η Σκύρος, καθώς και η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, η Άρτα, τα Τρίκαλα, η Λάρισα και η Μαγνησία.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο κίνδυνος και σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου. Στην κατηγορία 3 βρίσκονται η Αργολίδα, η Κορινθία, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Μεσσηνία, η Λακωνία και η Αρκαδία.

Στο «κίτρινο» βρίσκονται επίσης οι Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα νησιά του Ιονίου, ενώ υψηλός κίνδυνος καταγράφεται και σε περιοχές της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Συναγερμός και στη βόρεια Ελλάδα

Στη βόρεια Ελλάδα, η κατηγορία υψηλού κινδύνου αφορά τον Έβρο, τη Ροδόπη, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος.

Παράλληλα, στην κατηγορία 3 εντάσσονται περιοχές των Ιωαννίνων και των Σερρών, καθώς και η Καρδίτσα.

Οι αρμόδιες Αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου ο κίνδυνος χαρακτηρίζεται υψηλός.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Ο Λιονέλ Μέσι έχασε τον έλεγχο και έδωσε σφαλιάρα σε αντίπαλό του - Τιμωρία από το MLS

46a5e16c-cd5c-44a1-a962-5249de2fad42.jpg

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο ιδιοκτήτης του ART TV, Ηλίας Γκανιάτσας

7cddf423-de36-4934-8964-1b612ca5f610.jpg

Επελαύνει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Αττική: Σε έξαρση τα κρούσματα - «Ακόμη 2-3 εβδομάδες η κορύφωση»

779b0d75-54ca-4999-abf2-3369797f89a0.jpg

Μαρουσάκης: Ξεκινά το κύμα καύσωνα με 40άρια και ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

79c53b45-f9cf-4710-9cf2-e4069ad71841.jpg