Στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας (πέραν της περιουσίας της εταιρείας που διαχειρίζεται τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη) των Αικατερίνης, Τζωρτζίνας και Μάνιας Ζηρίδη, προχώρησε το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Αν. Κυριακίδης, που εκπροσωπεί πολλούς από τους εργαζόμενους στα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, η πρόεδρος του πρωτοδικείου Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δεσμεύει την προσωπική περιουσία της ιδιοκτήτριας του σχολείου και των θυγατέρων της για την εξασφάλιση των οφειλών προς το προσωπικό.

Οπως αναφέρει το** in.gr,** στις 6 Ιουλίου έγινε δίκη όπου εξετάστηκε το αίτημα των εργαζόμενων για: «δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΠΕ», ιδιοκτησίας της Τζωρτζίνας Ζηρίδη, που διαχειρίζεται τα Εκπαιδευτήρια, καθώς και όλων των μελών της οικογένειας Ζηρίδη που θεωρούμε ότι είναι συνυπεύθυνα για την οικονομική καταστροφή των Εκπαιδευτηρίων, διότι μέσω της αποκλειστικής τους διαχείρισης και της ελλειπούς χρηματοδότησής τους, τα οδήγησαν στην κατάρρευση».

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και πλέον με μία ημέρα καθυστέρηση δέσμευσε την περιουσία των μελών της οικογένειας Ζηρίδη.

Σε περίπου ένα μήνα θα εκδικασθεί η υπόθεση της επιδίκασης των οφειλομένων μισθών και αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους.

Σε δραματική κατάσταση οι εργαζόμενοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό του ιστορικού σχολείου βρίσκεται στον αέρα και καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει για αποδέσμευσή του.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει, παρά το γεγονός ότι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά δε γίνονται και το σχολείο δεν θα ανοίξει.

Οι περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 2 και 3 μήνες ενώ οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούσαν στο σχολείο (με ιστορία 87 ετών) αναζητούν θέσεις σε άλλα ιδιωτικά ή δημόσια εκπαιδευτήρια.

Το προσωπικό αγωνιά καθώς χωρίς απόλυση δεν μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση ή άλλη εργασία ή προσφυγή στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Από την άλλη, δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση για πτώχευση της εταιρείας ώστε να είναι άλλες και οι νομικές ενέργειες που θα ακολουθηθούν.

Τέλος, οι εργαζόμενοι είναι οργισμένοι από δημοσιεύματα που τους στοχοποιούσαν λέγοντας ότι λόγω μιας 48ωρης αποχής κατέρρευσε το σχολείο ή ότι δεν έκαναν τηλεργασία.

Ωστόσο, τα προβλήματα του Εκπαιδευτηρίου είναι χρόνια, τα συσσωρευμένα χρέη στην εφορία, τα Ταμεία και τις τράπεζες ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ενώ η αδυναμία πληρωμών από τη διοίκηση είχε ξεκινήσει από το 2004 και δεν έχει καμιά σχέση η κρίση του κοροναϊού με το επικείμενο λουκέτο.